Misc

Nierinfectiesymptomen bij mannen


Nierinfecties bij mannen worden veroorzaakt door bacteriën die door de urethra binnendringen en door de urineleiders, de blaas en in de nieren terechtkomen. Infecties in de nieren verminderen het vermogen van het lichaam om afval te verwerken en filteren en kunnen, indien onbehandeld, ernstige nierbeschadiging veroorzaken. De symptomen van nierinfecties bij mannen beginnen met urineproblemen en kunnen zich zonder behandeling verspreiden naar andere delen van het lichaam.

Frequent urineren

Volgens de Mayo Clinic kunnen nierinfecties bij mannen ervoor zorgen dat ze vaak moeten plassen, zelfs na het plassen, vooral 's nachts.

Pijnlijk urineren

Pijn of een branderig gevoel tijdens of net na het plassen is een symptoom van nierinfecties bij mannen.

Buikpijn

Ontsteking en druk door zwelling en vochtophoping in en rond de nier kan buikpijn en uitzetting veroorzaken.

Liespijn

Pijn in de lies, billen en rug kan het gevolg zijn van nierinfecties die zich bij mannen verspreiden naar de blaas en urineleiders.

Koorts

Nierinfecties worden veroorzaakt door bacteriën die via de urethra binnendringen en de reactie van het lichaam op de bacteriën kan hoge koorts en nachtelijk zweten omvatten.

Bloed

Bloed (hematurie) of pus van infecties in de nieren kan in de urine terechtkomen, wat een symptoom is van een ernstige nierinfectie en een snelle behandeling vereist.

Braken

Ernstige nierinfecties die niet worden behandeld, kunnen misselijkheid en braken veroorzaken en leiden tot vermoeidheid en uitdroging.