Misc

Longen herstellen door te roken


Stoppen met roken is het beste wat je kunt doen voor je longen, dus gefeliciteerd met die eerste stap. Na drie maanden niet roken, kan uw longcapaciteit met 30 procent toenemen en binnen 10 jaar wordt uw risico op het ontwikkelen van longkanker gehalveerd, volgens de Canadian Lung Association. Menselijke longen zijn bedreven in zelfreiniging, maar rook beschadigt de fijne haren die verantwoordelijk zijn voor het filteren van chemicaliën en vreemde deeltjes, cilia genoemd. Je longen blijven zichzelf reinigen door slijm en hoesten op te sturen als ze niet al te erg zijn beschadigd. Bovendien kunnen bepaalde voedingsmiddelen en vitamines, manieren van ademhalen en regelmatige lichaamsbeweging allemaal helpen uw longen weer op te bouwen.

Train elke dag op een of andere manier. Dit betekent niet dat je meteen een jogger moet worden, maar zorg ervoor dat je tenminste elke dag een stevige wandeling maakt. Dit verbetert niet alleen het vermogen van uw longen om meer zuurstof te verwerken, maar helpt ook uw bloedsomloop en hart.

Versterk uw longen door diepe ademhalingsoefeningen te proberen. Ga op de grond liggen met één hand op je buik en de andere op je borst, dicht bij je nek. Typische ademhaling komt in korte uitbarstingen, maar je wilt je concentreren op het nemen van lange diepe ademhalingen die je maag- en borstgebied vullen. Laat je navel uit je ruggengraat duwen terwijl je 5 seconden inademt, tot je borstkas ook omhoog gaat. Zodra je het gevoel hebt dat je zal barsten, adem je langzaam uit gedurende 7 seconden. Dit helpt uw ​​lymfestelsel af te voeren en verhoogt de efficiëntie van de longen en bloedvaten.

Neem elke dag 400 mg magnesium. Dit mineraal ontspant de bronchiën die uit uw longen komen en verlicht een deel van de pijn die u ervaart als u kortademig bent.

Breng tijd buitenshuis door. Planten en bomen reinigen de lucht van gifstoffen en produceren zuurstof. Het inademen van schone lucht kan helpen bij het herstel van uw longen.

Bereid huismiddeltjes met kruiden en voedingsmiddelen, vooral die aanbevolen voor patiënten met chronische bronchitis. Thee bereid met zoethout is een populair huismiddeltje, evenals koolsap en ander fruit- en groentesappen in dagelijkse doses. Gember is een krachtige remedie. Het kan worden gemengd als een poeder met peper of kruidnagel en worden ingenomen met heet water. Het kan ook worden gemaakt als thee met verse gember, citroen, tijm, teentjes knoflook en honing.

Tip

  • Hoest als nodig en snuit je neus. Het slijm dat opkomt, zit vol met gifstoffen waarvan je longen proberen af ​​te komen.

    Ga naar een arts om hulp te zoeken als je 's nachts snurkt. Snurken betekent dat lucht niet langzaam door uw ademhalingssysteem stroomt, wat een grote belasting voor uw longen is.

Tip

  • Pas op voor eenvoudige antwoorden geadverteerd door longherstelprogramma's. Zorg ervoor dat je weet wat je krijgt voordat je iets online koopt.

    Probeer niet meteen een serieuze hardloop- of impactsport te doen. Neem contact op met uw arts.


Bekijk de video: Worden je longen weer schoon als je stopt met roken? Zo zit dat! (Januari- 2022).