Misc

Wat wordt als een laag TSH-niveau beschouwd?


TSH, of schildklierstimulerend hormoon, wordt uitgescheiden door de hypofyse en stimuleert op zijn beurt de schildklier om T3 en T4 af te scheiden. Wanneer de schildklier te veel T3 en T4 produceert, kan dit leiden tot een lagere dan normale TSH in het bloed.

De TSH-test

De laboratoriumtest om TSH te meten wordt ook TSH genoemd en vereist een bloedafname voor het testen. TSH wordt beschouwd als een routinematige laboratoriumtest en de resultaten worden over het algemeen binnen een paar dagen verkregen.

Het normale bereik

TSH-niveaus worden als normaal beschouwd voor mensen die niet worden behandeld voor schildklieraandoeningen wanneer ze tussen 0,4 en 4,0 mIU / L zijn. Voor degenen die al worden behandeld voor een schildklieraandoening, wordt TSH tussen 0,5 en 3,0 mIU / L binnen het normale bereik beschouwd.

Lage TSH-niveaus

Wanneer TSH-niveaus onder het normale bereik vallen, wordt de resulterende aandoening hyperthyreoïdie genoemd. Als de niveaus lager zijn dan 0,5, is het belangrijk om uw symptomen met een arts te bespreken voor een mogelijke diagnose.

Oorzaken van lage TSH

Lage TSH wordt veroorzaakt door een hyperactieve schildklier, die kan worden veroorzaakt door een tumor, abnormaal gegroeid, ontsteking of infectie van de schildklier.

Symptomen van hyperthyreoïdie

De meest voorkomende symptomen van hyperthyreoïdie zijn vermoeidheid, abnormaal gewichtsverlies, een verhoogde hartslag, angst, beven en verminderde hitte-tolerantie.

Behandeling van hyperthyreoïdie

De meest voorkomende behandeling van hyperthyreoïdie is via anti-schildkliermedicatie die dagelijks moet worden ingenomen. Als de aandoening wordt veroorzaakt door een tumor of abnormale groei van de schildklier, kan een gedeeltelijke of zelfs volledige verwijdering van de klier nodig zijn.


Bekijk de video: TSH VAKOPLEIDINGEN Elektrotechniek Omscholingstrajecten (November 2021).