Info

Hoe vallen boksers zo snel af?


De meeste mensen verliezen gewicht door een voedings- en oefenroutine te volgen die meestal wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs of aanbevelingen van artsen. Boxers hebben niet altijd tijd om gewicht te verliezen via dezelfde methode. In plaats daarvan ondergaan boksers om aan gewichtslimieten voorafgaand aan wedstrijden te voldoen, een aantal procedures voor gewichtsverlies, waarvan vele zeer gevaarlijk zijn. Veel van deze technieken voor gewichtsverlies kunnen een bokser helpen om snel gewicht te verliezen, maar in veel van deze omstandigheden kunnen dergelijke technieken de prestaties van de bokser schaden. De meeste praktijken die boksers gebruiken om snel gewicht te verliezen worden niet aanbevolen.

Calorische beperking

Om aan te komen, zullen veel boksers het voedsel dat ze eten voorafgaand aan het wegen aanzienlijk verminderen. Hoewel het gebrek aan input ervoor kan zorgen dat het lichaam minder weegt, zal deze vorm van calorie-inname ervoor zorgen dat het lichaam in verhongering-achtige modus komt. Door meer schade toe te voegen aan het toch al gevaarlijke hongersnoodritueel, zullen veel boksers zich direct na het wegen op voedsel kloven. Sommige boksers herhalen dit proces telkens wanneer een weging noodzakelijk is. Een dergelijke gewoonte veroorzaakt ernstige schade aan het lichaam en verandert het metabolisme van de bokser, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt verlaagd, wat leidt tot een extreem gebrek aan energie.

Vloeistofbeperking

Het water in uw lichaam heeft gewicht - watergewicht genoemd. Door uzelf uit te drogen door vloeistoffen te vermijden, kunt u uw gewicht verlagen. Veel boksers gebruiken deze strategie voorafgaand aan wegingen. Net als bij caloriebeperking is vloeistofbeperking gevaarlijk. Het lichaam heeft water nodig en door doelbewust geen water in te nemen, verhoogt u het risico op letsel tijdens training en wedstrijden en wordt u blootgesteld aan acidose. Sommige boksers houden zich gedurende drie dagen voorafgaand aan het wegen aan vloeistofbeperking.

Extreem zweten

Vaak gebruikt in combinatie met vochtbeperking bevrijdt extreem zweten het lichaam van zijn vloeibare gewicht. Boxers gebruiken een aantal methoden om zweten uit te lokken. Een voorbeeld is overmatig oefenen. Boxers kunnen alleen extreem intensieve intervaltraining of cardio beoefenen om watergewicht uit te zweten. Trainen tot het punt van uitputting kan flauwvallen en hartaanvallen in extreme omstandigheden veroorzaken. Sommige boksers slaan gewoon de sauna of het stoombad in om zweten te veroorzaken. Ze kunnen uren in de sauna blijven, wat kan leiden tot uitdroging. Zo'n snel vloeistofverlies in een warme omgeving kan leiden tot een hartaanval of beroerte. Sommige boksers merken zelfs dat ze niet zweten in een sauna; dit komt vaak omdat ze al uitgedroogd zijn en hun lichaam ontdoen van alle beschikbare vloeistof voor zweetproductie.

Onnatuurlijke stoelgang

Geforceerde stoelgang kan de fysieke materie die in het spijsverteringsstelsel is opgeslagen, ontladen. Sommige boksers gebruiken dit in combinatie met caloriebeperking om al het vaste gewicht in het spijsverteringsstelsel tot nul te verminderen. De gekozen methode voor boksers lijkt die van krachtige laxerende medicijnen te zijn, volgens bokstrainer Shou-Guo Shi. Boxers nemen deze laxeermiddelen vaak zonder de ingrediënten of bijwerkingen te kennen. Het gevaar hier is dat veel van de bijwerkingen gevaarlijke uitdroging zullen bespoedigen en tot orgaanontsteking kunnen leiden, wat op zijn beurt de prestaties zal schaden.

Waarschuwing

Volgens de Mayo Clinic kan de meerderheid van de eerder genoemde quick-fixes voor het maken van gewicht levensbedreigend zijn. Onder de risico's die u neemt wanneer u zich bezighoudt met vochtbeperking, overmatig zweten en laxerend gebruik zijn hitteblessures, zwelling van de hersenen, epileptische aanvallen, hypervolemische shock, nierfalen en overlijden.

Middelen