Misc

Natuurlijk diarree behandelen


Diarree verwijst naar frequente darmevacuaties van losse en waterige ontlasting. Het maakt deel uit van het afweermechanisme van het lichaam om gifstoffen of gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Deze medische aandoening manifesteert zich meestal in maagpijn en gas. Het kan duiden op een bestaand probleem rond het maagdarmkanaal of kan een indicatie zijn van een onderliggende ziekte zoals het prikkelbare darm syndroom, dysenterie of colitis ulcerosa. Het optreden van diarree kan worden gestopt door vrij verkrijgbare medicijnen te nemen, maar het kan ook de natuurlijke manier van het lichaam om de gifstoffen af ​​te voeren, verstoren. Met natuurlijke remedies kunnen de ongemakkelijke effecten van diarree worden verminderd zonder de normale afweer van het immuunsysteem te stoppen.

Drink veel helder gesteriliseerd water om verliesvloeistoffen aan te vullen, uitdroging te voorkomen en voldoende elektrolyten te leveren die het lichaam nodig heeft. Blijf uit de buurt van cafeïnehoudende en alcoholische dranken.

Eet geen vast voedsel en ga voor een BRAT-dieet. Het is niet raadzaam om vast voedsel te eten terwijl diarree zijn loop neemt. Je spijsverteringskanaal is al bezig met het omgaan met pathogene organismen, waardoor het niet in staat is om vast voedsel goed te verteren. Dus geef je spijsvertering rust door voor het moment soepen of bouillon te consumeren. Dan kun je later beginnen met het BRAT-dieet - bestaande uit bananen, rijst, appelmoes en thee (of toast).

Pas warmtetherapie toe om buikkrampen of buikkrampen te verminderen. Diarree gaat meestal gepaard met buikpijn. Om dergelijk ongemak te verminderen, neem een ​​verwarmingskussen, wikkel het met een handdoek en plaats het op de onderrug. Plaats het niet direct op de buik of buik, omdat dit kan leiden tot braken.

Probeer de citroensaptherapie. Vers geperst citroensap dat 3 tot 5 keer per dag wordt ingenomen, helpt bij het elimineren van diarree-veroorzakende ziekteverwekkers. Het nemen van 1 tot 2 eetlepels citroensap voor de maaltijd is ook uitstekend in het beschermen van de maag tegen virussen die diarree veroorzaken. U kunt ook ½ theelepel citroensap, ½ theelepel gembersap en ½ theelepel poederpoeder mengen. Drink dit mengsel 2 keer per dag om ontlasting minder waterig te maken en diarree te verlichten.

Behandel diarree met actieve kool. Geactiveerde houtskool staat erom bekend darmgassen te verdrijven en toxines te absorberen die diarree veroorzaken. Je kunt het in de vorm van tabletten of capsules nemen, het poeder met water mengen of op voedsel strooien. Veilige dosering voor volwassenen met diarree en gas is maximaal 5 gram per dag.

Gebruik appelazijn om ziekteverwekkers te bestrijden. Meng 1 theelepel appelazijn in een glas water en neem het voor elke maaltijd. Appelazijn is uitstekend in het verwijderen van ongewenste gifstoffen in de darmen en het gehele spijsverteringskanaal. Het bevat ook pectine dat gunstig is bij het bestrijden van bepaalde soorten bacteriën die diarree veroorzaken. Pectine voegt ook massa toe aan de ontlasting waardoor deze minder waterig wordt.

Drink wat hete thee om van diarree af te komen. 3 keer per dag hete bramen, frambozen of groene thee drinken is een zeer nuttige manier om diarree te verlichten. Gemberthee is ook gunstig bij het verlichten van maagpijn of buikkrampen die gepaard gaan met diarree.

Cure diarree door wortels te consumeren. Bereid 2 tot 3 stukjes wortel, snijd ze en stoom ze tot ze zacht genoeg zijn om in een soep te mengen. Deze remedie is uitstekend in het elimineren van E.coli-bacteriën bij personen met ernstige diarree.

Tip

  • Neem contact op met uw arts als het volgende aanwezig is: Als diarree langer dan een week aanhoudt of terugkeert. Als diarree gepaard gaat met hoge koorts, ernstig braken en bloed of pus op ontlasting. Als tekenen van uitdroging optreden, zoals een droge huid, lippen of mond, en het niet binnen 8 uur urineren.


Bekijk de video: HIJ HAD LAST VAN DIARREE. . (December 2021).