Misc

Restless Finger Syndrome

Restless Finger Syndrome


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Krampen, tics en andere onwillekeurige bewegingen van de vinger zijn een soort bewegingsstoornis of dystonie. Hoewel dergelijke spasmen symptomen van veel aandoeningen kunnen zijn, worden rusteloze vingers vaak geassocieerd met kramp van de schrijver en de kramp van de muzikant.

Oorzaken

De krampen van schrijver en muzikant zijn het gevolg van herhaaldelijk gebruik van spieren in de hand, onderarm of vingers. Spasmen treden op wanneer tegengestelde spieren gelijktijdig samentrekken.

Voorwaarden

Dystonie - disfunctie van de spierspanning - kan bijna elk lichaamsdeel of meerdere delen aantasten. Wanneer slechts één deel wordt aangetast, zoals de vinger, wordt dit een focale dystonie genoemd.

Overwegingen

Typisten, tekenaars en anderen die repetitieve bewegingen in hun werk uitvoeren, evenals schrijvers en muzikanten, kunnen last hebben van focale dystonie, die kan worden beschouwd als een beroepsstoornis.

Progressie

Aanvankelijk kunnen onwillekeurige bewegingen optreden wanneer de vinger of een ander lichaamsdeel betrokken is bij een vrijwillige actie. Naarmate de toestand verslechtert, kunnen de bewegingen verschijnen, zelfs wanneer het lichaamsdeel rust.

Behandelingen

Behandelingen voor de krampen van schrijver en muzikant kunnen ontspanningstechnieken en hypnose, toediening van botulinetoxine of een operatie omvatten.

Ernstige aandoeningen

Ernstige ziekten die ongecontroleerde bewegingen kunnen veroorzaken, zoals rusteloze vinger, zijn de ziekte van Parkinson en de ziekte van Huntington. Dit zijn progressieve en degeneratieve aandoeningen die de hersenen en het zenuwstelsel aantasten.


Bekijk de video: Restless finger syndrome (Mei 2022).