Misc

Home remedie voor kinderoorpijn


Oorpijn komt veel voor bij kinderen. Ze kunnen worden veroorzaakt door allergieën, oorinfecties, koud en winderig weer of atmosferische druk. Hoewel ernstige infecties vaak een behandeling met antibiotica of zelfs een operatie vereisen, zijn er een aantal huismiddeltjes die op natuurlijke wijze oorpijn kunnen verlichten.

Behandelen met warmte of koude

Een warm kompres over het oor leggen kan de pijn helpen verlichten. Een eenvoudige manier om een ​​dergelijk kompres te maken, is door een handvol rijst in een oude, schone sok te doen, deze dicht te binden en in de magnetron te verwarmen. Je kunt ook een föhn gebruiken om warme (maar niet hete) lucht rechtstreeks in het oor te blazen. In sommige gevallen is verkoudheid ook effectief tegen oorpijn - u kunt proberen een koud pakje of koud washandje over het oor te leggen en het ongeveer 20 minuten op zijn plaats te houden als het de pijn lijkt te verlichten.

Olie behandeling

Olie kan heel verzachtend zijn voor een ontstoken trommelvlies. Doe een paar druppels olijfolie, ricinusolie of minerale olie in het oor van je kind. Als u de warmtebehandeling wilt combineren met de oliebehandeling, kunt u de olie eerst voorzichtig opwarmen, maar wees voorzichtig en zorg dat u het niet te heet maakt, want dat kan het trommelvlies beschadigen.

Vrij verkrijgbare medicijnen en medicijnen

Acetaminophen, ibuprofen of naproxen kunnen de oorpijn van uw kind verlichten. Geef geen aspirine aan een kind of jongvolwassene jonger dan 20 jaar, omdat aspirine is gekoppeld aan het syndroom van Reye, een zeldzame maar dodelijke ziekte die de lever en hersenen aantast. OTC-druppels zonder recept kunnen ook effectief zijn, evenals voorgeschreven druppels zoals Auralgan.

Kauwgom

Als uw kind oud genoeg is om veilig op kauwgom te kauwen, kan dit helpen om de druk op zijn binnenoor te verlichten. Kauwgom wordt met name aanbevolen in het geval van oorpijn veroorzaakt door het rijden in een vliegtuig. Zuigen aan snoep, geeuwen en drinken helpt ook om de druk te verlichten en kan oorpijn enigszins verlichten.

Naar een dokter gaan

Als de oorpijn van uw kind ernstig is of langer dan twee dagen aanhoudt, of als andere symptomen, zoals duizeligheid of ernstige hoofdpijn aanwezig zijn, moet u onmiddellijk de arts van uw kind raadplegen. De arts zal proberen de oorzaak van de oorpijn te bepalen en als wordt vastgesteld dat de oorpijn het gevolg is van een infectie, wordt vaak een antibioticakuur voorgeschreven. Als oorpijn terugkeert, voert de arts soms een eenvoudige chirurgische procedure uit waarbij kleine buisjes in het trommelvlies worden ingebracht.


Bekijk de video: 10 Home Remedies to Lose Belly Fat Without Exercise (December 2021).