Misc

Dieet om hartcalculatie om te keren


Cardiovasculaire calcificatie, of de opbouw van calciumplaques in de slagaders van het hart, geeft een verhoogd risico op een hartaanval of beroerte. Stukjes tandplak kunnen afbreken en door de bloedbaan worden vervoerd naar kritieke verbindingen in het lichaam en de hersenen die ernstige ziekte en dood veroorzaken. Een verscheidenheid aan factoren kan verkalking veroorzaken, waaronder gebrek aan lichaamsbeweging, een vetrijk dieet met veel suiker, obesitas en een lage inname van vitamine K. Om het risico op verdere verkalking te verminderen, bevelen artsen in het algemeen behandeling met cholesterolverlagende medicijnen, een dieet, lichaamsbeweging en andere veranderingen in levensstijl.

Chadesterol

Hoge niveaus van lipopropid met lage dichtheid (LDL), of "slechte cholesterol", is een belangrijke indicator van mogelijke problemen en wordt, samen met nierziekte, geassocieerd met verkalking van bloedvaten in het hart. LDL kan bloedvatwanden binnendringen en schuimcellen creëren. Deze schuimcellen vormen de kern van kalkaanslag. High-density lipopropid (HDL), of "goede" cholesterol, voorkomt verkalking door cholesterol weg te voeren van de slagaders naar de lever voor verwerking. Het verlagen van LDL-niveaus is een van de meest effectieve manieren om te voorkomen dat zich in de bloedvaten kalkaanslag vormt.

Plantensterolen

Medicatie is een belangrijke speler bij het verminderen van LDL-cholesterol, maar voedingsveranderingen en voedingssupplementen kunnen ook helpen bij het proces. Plantensterolen helpen verkalking in het hart te voorkomen. Sterolen in plantaardig voedsel zoals noten, maïs, rijst en plantaardige oliën zijn vetten die zo veel op cholesterol lijken dat ze de opname van cholesterol in de darmen blokkeren. Door de cholesterolabsorptie te verlagen, wordt de lever gedwongen LDL-cholesterol uit het bloed te trekken en worden de LDL-bloedspiegels verder verlaagd. De American Heart Association beveelt aan om wekelijks vis te eten of visoliesupplementen te nemen als onderdeel van een dieet om LDL en triglyceriden te verminderen en om hartaandoeningen en beroertes te voorkomen.

Dieet en voeding

Flavonoïden en tocotrienolen helpen ook LDL en totaal cholesterol te verlagen. Deze heilzame stoffen zijn te vinden in vers fruit, groenten, thee en rode wijn en werken als antioxidanten in het lichaam. Tocotrienolen zijn te vinden in bepaalde plantaardige oliën zoals canola, maïs en olijfolie, evenals tarwekiemen, gerst, zaagpalmetto en bepaalde soorten noten en granen. Tocotrienol is een vitamine E-variant, maar is niet de enige vitamine die nuttig is bij het bevorderen van goede cholesterolwaarden en het verlagen van LDL-cholesterol. Vitaminen zoals C, B6, B12, vitamine K, niacine, foliumzuur en mineralen zoals magnesium en selenium worden ook aanbevolen in een LDL-verlagend dieet. Eiwit-opbouwende aminozuren en antioxidantensupplementen geëxtraheerd uit meidoorn, soja, knoflook en druivenpitten zijn geassocieerd met verlaagde bloedspiegels van LDL en trigylceriden. Het kiezen van een dieet met weinig vetten en cholesterol en veel fruit, groenten en volle granen kan een grote bijdrage leveren aan het stoppen van de verkalking van de slagaders. Vrouwen van middelbare leeftijd die koffie drinken, hebben in een door National Institutes of Health gefinancierde studie ook aangetoond dat ze lagere risicofactoren hebben voor calcificatie van bloedvaten, hartziekten en beroertes.

Lifestyle

Leefstijlfactoren zijn ook belangrijk om het risico op arteriële verkalking te verminderen. Train regelmatig, stop met roken, verminder hoge bloeddruk, zorg voor voldoende rust, verminder stress, beheers gewicht en onderhoud sociale interactie, samen met een goed dieet en medicatie, om een ​​gezond vaatstelsel op te bouwen.