Misc

Hoe te weten of u een galsteen passeert


Een klein orgaan onder de lever, de galblaas verzamelt gal en wordt opgeslagen door de lever. Gal helpt bij de spijsvertering door water en vetten uit het lichaam te verwijderen. Soms kristalliseert gal in de galblaas en vormt het kleine steentjes gemaakt van zouten, cholesterol en bilirubine (het pigment dat gal zijn kleur geeft). De meeste galstenen passeren de darm met vast afval zonder symptomen, terwijl anderen vanwege hun grootte in smalle delen van het spijsverteringsstelsel kunnen vastlopen en pijn veroorzaken. Het uitscheiden van je ontlasting is de enige zekere manier om te zien of je een galsteen bent gepasseerd.

Spoel het toilet niet door nadat u vast afval hebt gepasseerd.

Plaats op beschermende latex handschoenen.

Til de massa uitwerpselen op in de oude zeef.

Zoek door de ontlasting naar kleine steentjes. Deze galstenen kunnen zo klein zijn als de kop van een pen of zo groot als een kwart. Ze kunnen ook zwart, bruin of donkergroen van kleur zijn.

Spoel alle stenen die u vindt in een afsluitbare container. Breng deze container naar je volgende medische afspraak om te bevestigen dat de stenen galstenen zijn.

Spoel resterende fecale materie weg en gooi latex handschoenen veilig weg, buiten bereik van kinderen of huisdieren.

Reinig de zeef met een oplossing van bleekmiddel en water en was vervolgens uw handen met zeep en water.

Tip

  • Raadpleeg uw arts uit de gezondheidszorg om uw risico op of aanwezigheid van galstenen te bepalen. Risico's zijn vetrijke diëten, vrouwelijk zijn of overgewicht. Galstenen kunnen worden gelokaliseerd met een echografie of een CT-scan.

Tip

  • Of u al dan niet verwacht een galsteen te passeren, als u pijn ervaart, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken.

    Gebruik de zeef niet voor andere doeleinden nadat u hem hebt gebruikt om galstenen te zoeken.


Bekijk de video: NYSTV - Armageddon and the New 5G Network Technology w guest Scott Hensler - Multi Language (December 2021).