Misc

Waterstofsulfide in voedingsmiddelen


Waterstofsulfide is een zeer giftig en brandbaar gas. Het heeft een geur die op rotte eieren lijkt. Waterstofsulfide komt vooral voor in veel mineraalwater en in rottend water. Het kan ook het gevolg zijn van verschillende industriële activiteiten, zoals voedselverwerking. Een waterstofsulfide-rijk dieet heeft veel goede effecten met betrekking tot de beheersing van menselijke ziekten. Maar het kan ook het uiterlijk en de smaak van gekookt voedsel beïnvloeden. Dranken zoals koffie en thee gemaakt met water dat waterstofsulfide bevat, kunnen bijvoorbeeld verkleuren.

Rol

Volgens Prohealth.com speelt waterstofsulfide een nuttige rol in enkele van de belangrijkste functies van het lichaam, zoals bloeddruk, lichaamstemperatuur en hartfunctie. Het gas werkt als een ontspannend middel voor gladde spieren dat verantwoordelijk is voor het veroorzaken van een erectie van de penis. Volgens het Journal of Biological Chemistry is aangetoond dat de H2S-waarden ernstig zijn verlaagd in de hersenen van patiënten met de ziekte van Alzheimer. Het is ook bekend dat het zeer effectief is bij het beschermen van het hart tegen bepaalde soorten cardiovasculaire aandoeningen.

Foods

Vanwege de fysiologische invloed van waterstofsulfide beginnen veel dieetdeskundigen, waaronder leden van het WHO-expertcomité, aan te bevelen voedsel op te nemen dat waterstofsulfide bevat in de minimale dagelijkse vereisten van een dieet. Zuivelproducten zoals boter en kaas, en vleesproducten zoals rundvlees, kip en varkensvlees zijn goede bronnen van waterstofsulfide. Bewerkte voedingsmiddelen zoals gelei en snoep bevatten ook een bepaalde hoeveelheid H2S.

Knoflook

Knoflook is zeer rijk aan H2S. Onderzoekers zeggen dat het consumeren van knoflook je bloeddruk kan verlagen en je kan beschermen tegen hart- en vaatziekten. Onderzoekers van de Universiteit van Alabama voerden specifieke experimenten uit en ontdekten dat knoflookverbindingen indruk maakten op de rode bloedlichaampjes om H2S vrij te geven, wat vervolgens werkte op de kleinere bloedvaten en deze ontspande. Bij ratten toonden experimenten aan dat knoflookconcentraat tot 72 procent van de bloedvaten van het dier kon ontspannen. Andere voedingsmiddelen zoals boekweit en popcorn bevatten ook waterstofsulfide in verschillende hoeveelheden.

Gevolgen

Hoe H2S werkt om de gladde spieren te ontspannen, is niet helemaal duidelijk. Maar verder onderzoek naar het effect van knoflook, en dus H2S, op de slagaders heeft een intensieve bescherming van het vat tegen bloedplaatjescongestie aangetoond. Ook, gezien het feit dat het helpt bij de erectie van de penis, worden nieuwe onderzoeken op het gebied van erectiestoornissen krachtig voortgezet. Volgens Sciencedaily.com, kan ernstige hartaanval schade worden beperkt door waterstofsulfide.

Brein functie

Waterstofsulfide is een belangrijk bemiddelingsmiddel bij de hersenfunctie. Het speelt ook een rol in geheugenbeheer. Voedingsmiddelen op basis van waterstofsulfide zoals knoflook helpen bij het verbeteren van de aandoeningen van patiënten die lijden aan aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en geheugenverlies. Het antwoord op vergeetachtigheid, lethargie, verwarring en enkele kleine psychische aandoeningen zoals sociale fobieën en angst kan liggen in het opnemen van een hoge dosis waterstofsulfide in het dieet.


Bekijk de video: Hoofdpijn door geuren? Dit kunt u doen! (Januari- 2022).