Misc

Metallic Taste in Mouth Symptomen

Metallic Taste in Mouth Symptomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een metaalachtige smaak in de mond is een veel voorkomend symptoom en hoewel het onaangenaam kan zijn, is het meestal geen indicatie voor een ernstig probleem. Wat je als een metaalachtige smaak ervaart, kan om verschillende redenen gebeuren. In de meeste gevallen heb je die grappige smaak in je mond vanwege prenatale vitamines of voorgeschreven antibiotica. Natuurlijk zijn er situaties waarin een metaalachtige smaak een indicatie is van een aandoening die uw aandacht vereist.

Geneesmiddel

Verschillende medicijnen hebben verschillende bijwerkingen, maar een bijwerking die een verrassend aantal medicijnen kan veroorzaken, is een metaalachtige smaak in de mond. Algemene antibiotica kunnen dit veroorzaken, evenals antidepressiva, anesthetica zoals lidocaïne en prenatale vitamines.

Medicijnen voor gewichtsverlies, diabetes, hoge bloeddruk, artritis, alcoholisme, hartfalen, giardiasis en trichomoniasis kunnen allemaal een metaalachtige smaak in de mond veroorzaken.

Slechte mondhygiëne

Hoe zijn je poets- en flosgewoonten? Het is mogelijk dat de aanwezigheid van bacteriën in de mond, of gingivitis of parodontitis, ervoor zorgen dat uw mond een metaalachtige smaak heeft. Tandinfecties kunnen ook ervoor zorgen dat uw mond een metaalachtige smaak heeft. Als je gevoelig bent voor bloedend tandvlees, kan dat de oorzaak zijn van die metaalachtige smaak.

Als u momenteel niet onder de zorg van een tandarts bent voor tandvleesontsteking of andere mond-, tand- of tandvleesproblemen, maak dan een afspraak en ontdek of de metaalachtige smaak die u ervaart een teken is van een probleem.

Medische omstandigheden

Als u te veel ijzer opneemt, of als u een voedselallergie ervaart, kan dat de reden zijn voor de metaalachtige smaak in uw mond. Bepaalde kankers, maagzweren, lichen planus, nierziekte, acuut nierfalen, brandend mondsyndroom en overdoseringen van koper, selenium, kwik of jodium zijn ook redenen voor een metaalachtige smaak in uw mond.

Controleer uw watervoorziening

Koper is een mineraal dat in het lichaam wordt aangetroffen, maar als u er teveel van binnenkrijgt, loopt u het risico op kopertoxiciteit. Zelfs een beetje overmaat kan leiden tot hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, buikpijn, misselijkheid, braken, diarree en een metaalachtige smaak in de mond.

Koper kan de koperen leidingen die water leveren aan veel huizen en gebouwen afbladderen. Als uw water uit een put komt, is het mogelijk dat de waterstanden moeten worden gecontroleerd op de hoeveelheid koper en andere mineralen die aanwezig zijn.

Een metaalachtige smaak in de mond voorkomen

Als de metaalachtige smaak in je mond niet uit je waterbron komt, wordt het niet veroorzaakt door bepaalde medicijnen of problemen met de mondhygiëne en heb je een recente gezondheidscontrole gehad en weet je zeker dat je dat niet bent Als u medische problemen heeft, kunt u proberen uw dagelijkse poetsgewoonten te verbeteren. Poets twee keer per dag en zorg ervoor dat je het oppervlak van je tong schraapt of borstelt.

Er is natuurlijk een goede kans dat er geen echte reden is voor de metaalachtige smaak in je mond, en er is niets dat je kunt doen om het te voorkomen of te laten verdwijnen. Als dit het geval is, gebruik dan mondwater en kauwgom of pepermuntjes om de onaangenaamheden te verlichten.


Bekijk de video: 7 Ways to Know if You're Fat-Adapted No Meter Required (Mei 2022).