Misc

Wat zijn de oorzaken van spermagglutinatie?

Wat zijn de oorzaken van spermagglutinatie?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens de National Fertility Association omvat mannelijke onvruchtbaarheid 50% procent van kinderloze huwelijken in de Verenigde Staten. Er zijn veel redenen dat spermafunctionaliteit gehinderd kan worden en spermaagglutinatie vaak een van hen bewijst.

Wat is spermagglutinatie?

Agglutinatie van sperma verwijst naar sperma-klonteren vanwege infectie of de aanwezigheid van sperma-antilichamen. Klonteren remt de mobiliteit van het sperma en het vermogen om de eicellen van een vrouw te bevruchten.

Oorzaken van spermagglutinatie

Agglutinatie van sperma treedt op wanneer het immuunsysteem van het lichaam zijn eigen sperma als vreemd herkent en sperma-antilichamen inzet om het te bestrijden. De antilichamen hechten zich aan het sperma waardoor ze samenklonteren. Wanneer het sperma wordt bedekt door de antilichamen, wordt hun mobiliteit verminderd en worden hun receptoren, waardoor het sperma en het ei elkaar kunnen herkennen, bedekt.

Diagnose

Veel paren die moeite hebben om zwanger te worden, worden getest in vruchtbaarheidsklinieken. Mannen ondergaan spermaanalysetests die de factoren meten van spermavolume, spermaconcentratie, beweeglijkheid van het sperma, morfologie van het sperma, het aantal witte bloedcellen (om infectie uit te sluiten) en de aanwezigheid van sperma-antilichamen.

Overwicht

Volgens een studie uitgevoerd door UNC-Chapel Hill School of Medicine vermeld op de website van Georgia Reproductive Specialists, treffen sperma-antilichamen 3 tot 7% ​​procent van de onvruchtbare mannen.

Behandeling

Veel artsen adviseren dat mannen met sperma-agglutinatie meer vitamine C en zink in hun voeding moeten opnemen. Bovendien reinigt de procedure van "sperma wassen" in vruchtbaarheidsklinieken het sperma van hun antilichaamcoating, waardoor de kansen op inseminatie van hun partner door in-vitrofertilisatie worden vergroot.