Misc

Wat is een Medicare Legacy-nummer?

Wat is een Medicare Legacy-nummer?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sectie 45, deel 162 van de Code of Federal Regulations bevat de laatste regel over identificatienummers van de zorgverlener. Om een ​​efficiënt systeem voor medische facturering en rapportage mogelijk te maken en om een ​​gemakkelijk doorzoekbare database met providers en patiëntendossiers te maken, heeft de overheid een systeem van standaardcodes opgezet om de vorige programmaspecifieke codes te vervangen. Het Medicare-legacy-nummer is een code die specifiek is voor Medicare en die dienstverleners op claims identificeert. Het nummer werd tijdelijk gebruikt samen met het nieuwe codesysteem gedurende een beperkte periode van tweeërlei gebruik, maar is sindsdien vervangen.

HIPAA

De Health Insurance Portability and Accountability Act van 1996 (HIPAA) verplicht het opstellen van een standaard set codes voor zorgverleners en procedures. Het doel was de draagbaarheid van gezondheidsdossiers te vergemakkelijken met behoud van de privacy van de patiënt. De HIPAA-code voor zorgaanbieders, de National Provider Identifier of NPI genoemd, is een 10-cijferig nummer dat oude identificatiecodes vervangt, die inmiddels oude nummers worden genoemd. NPI's werden voor het eerst uitgegeven op 23 mei 2005.

PTAN

Vóór HIPAA werden Medicare-dienstverleners geïdentificeerd door een Provider Transaction Account Number of PTAN. In mei 2007 werd dit nummer geherristerd als de Provider Identification Numbers (PIN) en werd het nog steeds gebruikt in sommige Medicare-transacties. Beide termen worden nog steeds af en toe gebruikt en beide verwijzen naar hetzelfde nummer, dat ook hetzelfde nummer is waarnaar wordt verwezen met de term 'legacy-nummer'. Deze oude nummers, die alleen voor Medicare specifiek waren, zijn vervangen door de NPI-nummers.

Dual Use-periode

Om de overgang naar het nieuwe NPI-rapportagesysteem te vergemakkelijken, heeft de federale overheid een periode voor tweeërlei gebruik ingesteld van 1 oktober 2006 tot 22 mei 2007. Gedurende deze periode werden zorgverleners aangemoedigd om zowel hun nieuwe NPI-nummer als hun oud nummer (PTAN) om koppelingen binnen het systeem te maken tussen de nummers en de medische gegevens die ze bevatten.

Implementatie

Vanaf 1 juli 2007 was Medicare gemachtigd om claims te weigeren waarin het NPI-nummer voor de dienstverlener niet was opgenomen. Gebruik van het oude nummer was nog steeds toegestaan ​​voor onbepaalde tijd, maar alle claims moeten nu worden ingediend bij de NPI, ongeacht of het oude nummer ook is opgenomen. De oude cijfers werden geleidelijk afgebouwd tot het officiële einde van de periode voor tweeërlei gebruik op 17 december 2007.

Zuivering

Op 21 september 2007 heeft het Department of Health Care Services (DHCS) zorgaanbieders gedeactiveerd die in het voorgaande jaar geen claim hadden ingediend of een vergoeding hadden ontvangen. Alleen de aanbieders die claims hadden ingediend onder het nieuwe NPI-systeem bleven actief aan het einde van het systeem voor tweeërlei gebruik. Leveranciers en dienstverleners mogen nog steeds oude nummers gebruiken voor interne documenten en transacties, maar alle rapportage voor belasting-, claim- of terugbetalingdoeleinden moet alleen met het NPI-nummer worden gedaan.


Bekijk de video: Why Are American Health Care Costs So High? (Mei 2022).