Misc

Hoe krijg je een gratis griepprik


Elk seizoen kan het lijken alsof het griepvirus erger wordt. Een griepprik kan voorkomen dat het griepvirus uw systeem in bezit neemt, waardoor u weken achtereen buiten gebruik wordt gesteld. Soms heb je echter niet het geld dat nodig is om de griepprik te krijgen en te voorkomen dat je ziek wordt. Er zijn manieren om het griepvaccin gratis te krijgen, je moet gewoon weten waar en hoe je het kunt krijgen.

Gebruik uw Medicare-kaart. Mensen die Medicare ontvangen, zoals ouderen en gehandicapten, kunnen het griepvaccin gratis krijgen bij de meeste klinieken en artsenpraktijken door gewoon een afspraak te maken en hun Medicare-kaart te presenteren. Inloopklinieken hebben meestal ook het griepvaccin waar u geen afspraak hoeft te maken. De gezondheidsafdeling is een andere plaats waar Medicare-patiënten een gratis griepprik kunnen krijgen.

Gebruik uw studentenstatus. Studenten kunnen jaarlijks gratis griepvaccins krijgen op een gezondheidsbeurs. Je moet je studenten-ID voorleggen en zorg ervoor dat je er vroeg bent, want er zijn meestal beperkte benodigdheden beschikbaar.

Neem contact op met uw werkgever. Grotere bedrijven en zelfs sommige kleine bedrijven kunnen korting krijgen op griepvaccins en deze soms gratis aanbieden aan hun werknemers. Door hun werknemers gratis griepprikken te geven, zorgt u ervoor dat ze minder werknemers zonder werk hebben vanwege ziekte veroorzaakt door griep. Het is een kosteneffectieve manier om u en hun bedrijf tegelijkertijd te helpen.

Word lid van het leger. Militair personeel kan een gratis griepprik krijgen bij de ziekenboeg of in een speciaal daarvoor aangewezen militair gebied voor vaccinaties tegen griepprik. Vergeet niet de tijden en datums te controleren.

Bel uw plaatselijke gezondheidskliniek. Sommige gezondheidsklinieken in bepaalde steden bieden de griepprik meestal slechts één dag of op bepaalde data gratis aan. Zorg ervoor dat je er vroeg bent op de dag dat ze het vaccin aanbieden.

Tip

  • Neem altijd uw identiteitskaart mee om uw griepprik te krijgen, ongeacht welke weg u neemt.

Tip

  • Stel uw arts of verpleegkundige op de hoogte van eventuele allergische reacties of ziekte na uw injectie.


Bekijk de video: Zorgpersoneel verdeeld over griepprik (December 2021).