Info

Boksoefeningen die de elleboog versterken


De elleboog regelt het gebruik van spieren in de onderarm, hand en bovenarm, maar heeft geen eigen spieren. Het wordt gebonden door pezen en ligamenten. In een streven van een bokser om de ponskracht te maximaliseren, doet zich onvermijdelijk de uitdaging voor om dit uiterst belangrijke gewricht te versterken. Het wordt ontmoet met oefeningen die techniek ontwikkelen, met routines die het bindweefsel van de elleboog versterken en met oefeningen die de spieren versterken die de elleboog zelf reguleert.

Herhaald contact

Sparring en zakwerk zijn nodig om alle onderdelen van het fysieke spel van een bokser te versterken. Het is belangrijk om meerdere ronden te maken die verbonden zijn met een doel, of het nu een snelheidszak, zware zak, focushandschoen of sparringpartner is. Deze krachtige trainingssessies leggen stress op armspieren, pezen en elleboogbanden. Wanneer ze de juiste rust krijgen, worden ze weer veerkrachtiger. Een ander essentieel onderdeel dat de ponsoefeningen maximaliseert, is ervoor zorgen dat de bokser rekening houdt met de afstand tot het doel, zodat de elleboog niet herhaaldelijk hyper-uitsteekt.

Alleen lichaamsdeel sparren

De Wet van Wolff stelt dat herhaalde stress op botten ervoor zorgt dat ze dienovereenkomstig groeien en sterker worden. Het onderwerpen van een opperarmbeen, ulna- en radiusbeenderen aan middelmatige verdedigende sparring-sessies past dit principe toe om hen en het gewricht waar ze elkaar ontmoeten te versterken; de elleboog. Een bokser moet de ellebogen in de romp trekken en die verdedigende positie gedurende een hele ronde handhaven, terwijl een trainer of een trainingspartner matige haakschoten naar het lichaam gooit. De bokser absorbeert deze met de gebogen armen gedurende verschillende rondes. Meerdere dagen rust tussen deze specifieke sparring-sessie is essentieel, zodat de kleine kloven die in de botten worden gemaakt, zich met calcium kunnen vullen en sterker kunnen genezen.

Omgekeerde krullen

Succes in boksen houdt in dat de arm voortdurend wordt uitgestrekt om tegenstanders te verzwakken en te verslaan. Veel van de training legt de nadruk op extensie in plaats van flexie, wat resulteert in een onbalans van de ligamentsterkte. Over het algemeen wordt de elleboogkracht gemaximaliseerd door wat aandacht te schenken aan de veel over het hoofd gezien flexie ligamenten. Omgekeerde krullen trainen deze samen met de spiervezels die ponsboren niet doen. Selecteer lichtgewicht halters of haal een handdoek door het handvat van een kettlebell. Pak de gewichten of de uiteinden van de handdoek vast met de handpalmen naar beneden en voer de krullen langzaam en opzettelijk uit voor slechts vier herhalingen per set. Tien sets na een training verhogen ook het stopvermogen van de elleboog in het geval van een gemiste slag, waardoor de vergrendelde ponsarm wordt vermeden die tot elleboogletsel leidt.

Ponsen Met Halters

Het laden van de armen met gewicht terwijl de acties van boksen worden gesimuleerd, bouwt de algehele kracht op terwijl de mechaniek van het stoten in het weefselgeheugen wordt versterkt. De praktijk van het versterken van de hele arm met gewichtsoefeningen geeft de elleboog extra versterking als de elleboogpezen en ligamenten groei ervaren samen met de boven- en onderarmspieren. Deze boor vereist een bokser om halters met een zeer licht gewicht te selecteren, overal van 4 tot 10 pond. Gooi rechte stoten gedurende één minuut, uppercuts gedurende één minuut en haak vervolgens stoten gedurende één minuut. Rust een minuut en herhaal de serie nog vijf keer.