Misc

Bijwerkingen van Amoxicilline


Amoxicilline is een generieke versie van het voorgeschreven medicijn Amoxil. Het is een antibioticum dat behoort tot de klasse van antibiotica die penicilline wordt genoemd. Amoxicilline werkt door bacteriën te stoppen met produceren door muren te vormen die hen omringen. Het wordt gebruikt om vele soorten infecties te behandelen, waaronder oorinfecties, longontsteking, gonorroe en salmonella. Hoewel bijwerkingen niet bij iedereen verschijnen die dit antibioticum gebruikt, zijn ze mogelijk, net als bij andere voorgeschreven medicijnen.

Diarree

Het lichaam kan een negatieve reactie hebben op amoxicilline en wanneer dat gebeurt, kan diarree optreden. Diarree is normaal niet geassocieerd met amoxicilline. Er kunnen losse waterige stoelgangen zijn die verdwijnen zodra het gebruik van amoxicilline wordt stopgezet.

Duizeligheid

Duizeligheid kan op twee manieren worden beschreven. Sommige mensen die amoxicilline krijgen voorgeschreven, kunnen lichte gevallen van duizeligheid ervaren. Vertigo is het gevoel van beweging wanneer er geen echte beweging plaatsvindt. Andere mensen die amoxicilline krijgen voorgeschreven, kunnen het gevoel hebben licht in het hoofd of flauw te zijn. Normaal zal dit symptoom verdwijnen door een moment stil te zitten.

Misselijkheid

Misselijkheid is wanneer iemand het gevoel heeft dat hij moet overgeven zonder daadwerkelijk over te geven. Er zijn vrij verkrijgbare medicijnen, zoals Pepto Bismol, die kunnen helpen bij maagklachten. Als deze bijwerking optreedt, kan deze echter ook worden weggenomen door een kleine hoeveelheid voedsel te eten voordat u het antibioticum inneemt.

Jeuk

Als jeuk optreedt na het innemen van amoxicilline, kan dit een teken zijn van een allergische reactie op het antibioticum. Jeuk kan in een deel van de huid worden geïsoleerd, maar kan overal verschijnen. Als dit symptoom verschijnt met andere symptomen van een allergische reactie, zoals huiduitslag, kan de arts ervoor kiezen om van antibioticum te veranderen. De jeuk zou moeten verdwijnen als het gebruik van het antibioticum wordt stopgezet.

Buikpijn

Buikpijn kan door veel dingen worden veroorzaakt, maar het is ook een bijwerking van amoxicilline. De buikpijn geassocieerd met het gebruik van amoxicilline is te wijten aan resistente bacteriën in het darmgebied. De buikkrampen verdwijnen vanzelf, maar het gebruik van een verwarmingskussen kan helpen om ongemak veroorzaakt door deze bijwerking te verlichten.

Slapeloosheid

Sommige mensen die amoxicilline krijgen voorgeschreven, kunnen last hebben van slapeloosheid. De effecten van slapeloosheid veroorzaakt door amoxicilline zijn normaal gesproken niet zo ernstig dat men helemaal niet kan slapen, maar sommige mensen kunnen moeite hebben om in slaap te vallen. Sommigen hebben misschien ook een onderbroken of inconsistente slaap.


Bekijk de video: Geneesmiddel van de week - Metformine (December 2021).