Misc

Hoe te voorkomen dat hoofdcongestie de longen ingaat


Hoofdcongestie is een van de meest frustrerende symptomen van ziek zijn. Als je niet duidelijk door je neus kunt ademen, is het moeilijk om je comfortabel te voelen. Als u niet zorgt voor congestie van het hoofd veroorzaakt door de verkoudheid, kan dit in uw longen terechtkomen. Dit is niet alleen een ernstiger aandoening, maar het komt ook met een hoest. Hier is wat u kunt doen om uw hoofdcongestie op afstand te houden en uit uw longen.

Eet de juiste soorten voedsel. De meest effectieve manier om snel van congestie van het hoofd af te komen voordat het een longinfectie wordt, is door gezond voedsel te eten. Verse groenten en fruit doen wonderen voor je immuunsysteem.

Adem zo veel mogelijk door je neus. Geloof het of niet, ademen door je neus helpt schadelijke bacteriën en virussen filteren. Doorgaans geldt dat hoe meer lucht u uit uw neus opneemt, hoe sneller u geneest, omdat u de neusslijmvliezen helpt stimuleren.

Houd het slijm en de congestie in je hoofd vloeibaar. U wilt koste wat het kost 'voorkomen'. Hoe runner je neus, hoe beter. Hiermee kan het virus het lichaam verlaten in plaats van zich daar te nestelen en andere delen van uw lichaam te infecteren. Zoute druppels in de neus helpen als je te benauwd begint te worden.

Gebruik een netipot om uw neusholtes vrij te maken. Dit werkt als een nasaal irrigatiesysteem. Het duwt zout water door het ene neusgat, alle neusgangen en terug uit het andere neusgat. Doe dit meerdere keren per dag om gifstoffen en virale infecties snel op te ruimen.

Slaap lekker. U hebt niet alleen de juiste hoeveelheid slaap nodig (tussen 6 en 8 uur per nacht), maar u moet ook in de juiste positie rusten. Breng uw hoofd omhoog om congestie uit uw neus en keel te laten weglopen. Hoe langer het in je lichaam blijft, hoe groter de kans dat het je longen infecteert.

Tip

  • Koude medicijnen kunnen ervoor zorgen dat u zich beter voelt, maar het helpt u niet om uw ziekte sneller te overwinnen.

Tip

  • U kunt een afwijkend tussenschot of neuspoliepen hebben als uw verstopping niet weggaat.