Misc

Wat is een dentaal bottransplantaat?

Wat is een dentaal bottransplantaat?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een bottransplantaat is de procedure die het ontbrekende bot ondersteunt dat de tanden ondersteunt. In gebieden waar bot is afgenomen als gevolg van resorptie, zorgt een bottransplantaat voor meer volume en botoppervlak dat tandvervangende prothesen kan ondersteunen.

Gebruik

Bottransplantaten worden meestal aanbevolen voor tandheelkundige implantaten of kaakchirurgie. Implantaten zijn titanium schroeven die in het bot worden geplaatst en vereisen voldoende botdichtheid en oppervlakte om het implantaat te ondersteunen. Bot wordt op een van de volgende drie manieren toegevoegd om een ​​juiste plaatsing van implantaten te garanderen of om andere methoden voor het vervangen van prothesetanden, zoals kunstgebitten, te ondersteunen.

Patiënt gebruiken

Het eigen bot van de patiënt werkt het beste bij entprocedures; dit wordt autograft genoemd. De tandarts kan bot uit andere delen van de mond verwijderen of botfragmenten verzamelen die uit de mond zijn gezogen.

Bot in een fles

Allograft is een methode voor het gebruik van bot van dezelfde soort (d.w.z. mens-tot-mens) verkregen via kadavers en verkocht via tandheelkundige leveranciers in een fles. Het is een volkomen veilige procedure die ontbrekend bot met succes vervangt en al meer dan 20 jaar wordt gebruikt.

Verschillende soorten oorsprong

Xenograft verwijst naar enten met bot van een verschillende soort. Vaak wordt runderbot gebruikt om de ontbrekende botstructuur te vervangen; het grote voordeel is dat grotere hoeveelheden bot gemakkelijk kunnen worden verkregen in vergelijking met bot van menselijke oorsprong.

Geleide weefselregeneratie

Barrièremembranen van verschillende variëteiten zoals collageen of titanium worden gebruikt om de bottransplantaatplaats te bedekken om tandvleesgroei over de site te voorkomen. Deze procedure zorgt ervoor dat het tandvlees van de plek wordt "weggeleid" om verplaatsing van het bottransplantaat te voorkomen.


Bekijk de video: Yxoss Customized Bone Regeneration and Geistlich Biomaterials (Mei 2022).