Misc

Definitie van ongecontroleerde diabetes

Definitie van ongecontroleerde diabetes


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Diabetes is een aandoening waarbij het lichaam niet voldoende insuline produceert of de cellen resistent zijn geworden voor insuline. Hoe dan ook, het lichaam is niet in staat om glucose in de bloedbaan te gebruiken, dus cellen beginnen te sterven en er treedt weefselschade op.

Definitie

Ongecontroleerde diabetes wordt gedefinieerd als een consistente bloedsuikerspiegel van meer dan 100 mg / dL. Om hoge glucosewaarden te voorkomen, moet u de voorgeschreven medicijnen op de juiste manier innemen, een strikt dieet volgen, sporten en uw bloedsuiker regelmatig controleren.

Statistieken

Momenteel is ongecontroleerde diabetes de zesde grootste doodsoorzaak in de Verenigde Staten, met 18,2 miljoen mensen die momenteel worden behandeld en nog eens 5,2 miljoen mensen die momenteel niet worden gediagnosticeerd.

Symptomen

Symptomen van ongecontroleerde diabetes zijn vaak plassen, ongewone dorst, gewichtsverlies, honger, veranderingen in het gezichtsvermogen, lethargie, zweren die niet genezen en tintelingen in de handen en voeten.

Complicaties

Gezondheidsproblemen die optreden als gevolg van ongecontroleerde diabetes zijn hartaandoeningen, beroertes, hoge bloeddruk, staar, nieraandoeningen en zenuwbeschadiging die leiden tot amputatie.

Beheersmaatregelen

Hoewel er geen remedie is voor diabetes, kan het worden beheerd. Afvallen, actiever worden en je medicijnen op de juiste manier innemen, zorgt ervoor dat je diabetes onder controle blijft en dat je de beste kans hebt op een lang en gezond leven.


Bekijk de video: How Statin Drugs REALLY Lower Cholesterol And Kill You One Cell at a Time (Mei 2022).