Misc

Synthroid voor gewichtsverlies

Synthroid voor gewichtsverlies


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Synthroid is een synthetische versie van een natuurlijk voorkomend schildklierhormoon. Het wordt medisch gebruikt om hypothyreoïdie te behandelen en gebruikers hebben het gebruikt om zwaarlijvigheid te beheersen of gewicht te verliezen bij bodybuilding. Patiënten met bepaalde reeds bestaande aandoeningen mogen Synthroid niet gebruiken, omdat het gebruik ervan kan leiden tot een aantal schadelijke bijwerkingen, waaronder overdosis en overlijden.

Identificatie

Synthroid (levothyroxinenatrium) is een farmaceutisch geproduceerde synthetische versie van het natuurlijk voorkomende schildklierhormoon thyroxine.

Volgens de farmaceutische informatie website drugs.com, is Synthroid gebruik geïndiceerd voor patiënten van alle leeftijden (inclusief kinderen en zuigelingen) met lage natuurlijke niveaus van schildklierhormoon (hypothyreoïdie) veroorzaakt door schildklierstoornissen of atrofie, letsel of schade aan de hypofyse of hypothalamus, chirurgie, straling of de effecten van andere geneesmiddelen. Synthroid kan ook worden gebruikt voor de behandeling van patiënten met schildklierkanker, patiënten bij wie de schildklier operatief is verwijderd of patiënten met een struma (zwelling van de schildklier).

Gevolgen

Bij gezonde patiënten stimuleert en reguleert thyroxine het metabolisme van vetten, koolhydraten en vitamines. Het beïnvloedt de eiwitsynthese en werkt samen met menselijk groeihormoon om de botgroei te reguleren. Bijna elke cel in het lichaam wordt aangetast door schildklierhormonen; hierdoor kunnen patiënten met een tekort aan dit hormoon een abnormaal metabolisme en ontwikkeling ervaren.

Volgens de medicatie-informatiesite rxlist.com kan een laat begin van thyroxine-deficiëntie bij volwassenen mild schadelijke metabole effecten veroorzaken, waaronder vermoeidheid, depressie, slechte spierspanning, broze nagels en haar, gewichtstoename en een droge huid. Een chronisch tekort kan leiden tot ernstige metabole defecten die leiden tot haaruitval, bloedarmoede, prikkelbaarheid, verlaagd libido, lage lichaamstemperatuur, onregelmatige menstruatie, verminderd geheugen en cognitieve functie, traagheid, verlaagde hartslag en de constante behoefte aan slaap. Synthroid veroorzaakt meestal een verlichting van deze symptomen na enkele weken behandeling; sommige patiënten moeten dit medicijn echter de rest van hun leven gebruiken.

Gewichtsverlies

Bodybuilding.com meldt dat veel bodybuilders schildklierhormonen gebruiken om overtollig lichaamsvet te verbranden tijdens de late stadia van de voorbereiding van de wedstrijd, en de auteur gaat zover dat hij schildklierhormonen een meest onmisbare hulp bij de voorbereiding van de wedstrijd noemt. Hoge doseringen van Synthroid stellen gebruikers in staat om calorieën en vet te verbranden, en bodybuilding.com beveelt recreatieve gebruikers of bodybuilders aan om het gebruik van schildklierhormonen drie weken lang en drie keer te gebruiken.

Medicinenet.com meldt echter dat Synthroid niet is goedgekeurd voor gebruik bij de behandeling van obesitas of voor het beheren van gewicht of het bevorderen van gewichtsverlies. Hun site beveelt gebruikers verder aan Synthroid voor geen van deze doeleinden te gebruiken, en waarschuwt voor het combineren van Synthroid met een dieet of ander medicijn of supplement voor gewichtsverlies. Gebruikers die zich niet aan deze waarschuwingen houden, kunnen hierdoor toxische effecten of overdosering ondervinden.

Waarschuwingen

Synthroid kan bepaalde reeds bestaande aandoeningen verergeren en wordt niet aanbevolen voor gebruik door personen die recent een hartaanval hebben gehad, die een kransslagaderziekte, stollingsproblemen, osteoporose of een verminderde hypofyse of bijnierfunctie hebben.

Bovendien moeten patiënten die anticoagulantia, bloedverdunners, cholesterolmedicijnen, amfetaminen, astma-medicijnen of diabetici gebruiken, een arts raadplegen voordat ze Synthroid gebruiken, omdat deze geneesmiddelen de activiteit beïnvloeden.

Overdose

Patiënten die Synthroid krijgen voor hypothyreoïdie ontvangen doseringen die gedeeltelijk zijn aangepast aan leeftijd en lichaamsgewicht. Bijvoorbeeld, een volwassene van minder dan 50 weegt 150 pond. kan dagelijks 100 tot 125 mcg Synthroid nemen.

Gebruikers die willen afvallen of zwaarlijvigheid willen beheersen met Synthroid kunnen een overdosis krijgen en kunnen levensbedreigende symptomen ervaren, zoals coma, hartfalen, lage bloedsuikerspiegel en koorts. Deze symptomen treden overal op van 6 uur tot 11 dagen na het nemen van onjuiste doseringen van Synthroid.

Gevaren

Drugs.com meldt dat Synthroid allergische reacties heeft veroorzaakt die variëren van netelroos, jeuk, blozen en zwelling van het gezicht en de mond tot pijn op de borst en moeizame ademhaling. Patiënten hebben bijwerkingen gemeld die oedeem (zwelling van benen en enkels), onhandigheid, koude, lethargie, menstruele disfunctie, humeurigheid, zwakte, onregelmatige hartslag, slapeloosheid, hoofdpijn, veranderingen in eetlust en gewichtsverlies of gewichtstoename omvatten.

Langdurig gebruik van Synthroid kan de botmassa uitputten en mogelijk osteoporose veroorzaken.


Bekijk de video: Filmpje thyroidchange met Nederlandse ondertiteling (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Fenrigami

  Absoluut met je eens. Daar zit ook iets in, lijkt me een goed idee. Ik ben het met je eens.

 2. Wendlesora

  De zeer grappige boodschap

 3. Shaaban

  Alleen dat is nodig. Een interessant thema, ik zal deelnemen.

 4. Kelrajas

  Bedankt voor de hulp in deze vraag, ik vind ook dat hoe gemakkelijker, hoe beter ...Schrijf een bericht