Misc

Wat te doen als een droge hoest je de hele nacht wakker houdt

Wat te doen als een droge hoest je de hele nacht wakker houdt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een droge hoest kan vervelend zijn, vooral als het de persoon de hele nacht wakker houdt. Er zijn eenvoudige dingen die mensen kunnen doen om de symptomen te verlichten of zichzelf comfortabeler te maken, zodat ze wat rust kunnen krijgen.

Eten Remedies

Sommige eenvoudige voedselremedies kunnen verlichting bieden, volgens grandmashomeremedies.com. Het sap van een gehakte ui met een gelijke hoeveelheid honing werkt als een effectieve hoestsiroop (dosis = 1 theelepel). Malen van 100 g rozijnen en verwarmen met 100 g suiker en voldoende water om een ​​saus te maken, is een ander recept voor hoestsiroop (dosis = 20 g voor het slapen gaan).

Vochtigheid

Inademen van stoom kan de keel bevochtigen om hoesten te verlichten, zegt grandmashomeremedies.com. Het gebruik van een luchtbevochtiger levert ook vocht aan de lucht.

Positie

Soms is een hoest erger wanneer de persoon ligt. Volgens pamf.org kan het helpen om rechtop te gaan zitten of het hoofd met kussens omhoog te brengen. Slapen op een ligstoel heeft hetzelfde principe.

Hete thee

Volgens grandmashomeremedies.com kan het toevoegen van ingrediënten aan een kop hete thee helpen bij een droge hoest. Deze omvatten honing en kaneel. Een ander idee is om het water met gember te koken voordat je de theebladeren toevoegt, en vervolgens drie of vier basilicumbladeren en een snufje peper toevoegen.

Hoestonderdrukkers

Volgens pamf.org kan een hoestonderdrukker met dextromethorphan droge hoest verlichten. Hoestmedicijnen moeten met voorzichtigheid worden gebruikt, omdat ze kunnen interageren met andere medicijnen. Ze kunnen ook problemen veroorzaken voor individuen, andere aandoeningen zoals hartaandoeningen, astma en hoge bloeddruk.

Waarschuwing

Als een hoest langer dan een week aanhoudt of gepaard gaat met koorts of hoofdpijn, moet een arts worden geraadpleegd.


Bekijk de video: Kruidvat - Slijmhoest of vastzittende hoest - Expert Huisarts (Mei 2022).