Misc

Hoe het verschil te zien tussen een urineweginfectie en nierinfectie


Een urineweginfectie en een nierinfectie lijken op sommige manieren op elkaar, maar als geheel zijn de verschillen heel duidelijk. In mijn artikel hier ga ik je vertellen hoe je onderscheid kunt maken tussen de twee.

Een urineweginfectie kan behoorlijk pijnlijk zijn. Het veroorzaakt veel urgentie, pijnlijk urineren en zelfs bloederige urine. Als het niet wordt behandeld, kan dit een nierinfectie worden. U kunt al dan niet koorts hebben met een urineweginfectie.

Een nierinfectie veroorzaakt ook dezelfde symptomen als een urineweginfectie, behalve een paar meer symptomen. Deze symptomen zijn meestal flankpijn in de rug, zwarte houtskoolkleurige urine en misselijkheid en braken.

Een ander ding over een nierinfectie is dat je op hoge temperatuur loopt. Het plassen kan ook volledig stoppen als het niet snel wordt behandeld. Daarom is het erg belangrijk om het snel te laten behandelen.

Antibiotica worden vaak gegeven voor een urineweginfectie en nierinfecties. In het geval van een nierinfectie kan ziekenhuiszorg al dan niet noodzakelijk zijn.

Tip

  • Drink veel water met beide soorten urineweginfectie. Drink ook cranberrysap dat bacteriën doorspoelt.


Bekijk de video: Nieraandoening - Oorzaak en behandeling (December 2021).