Misc

De gemiddelde kosten van een wortelkanaalbehandeling


Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige behandeling die een ernstig beschadigde, vervallen, ontstoken en / of geïnfecteerde tand repareert. Een algemene tandarts kan de procedure uitvoeren of u kunt worden doorverwezen naar een wortelkanaalspecialist, een endodontist genoemd. Wortelkanaaltherapie kan een tand effectief van extractie redden, maar het kan een dure remedie zijn.

Tekenen die kunnen aangeven dat wortelkanaalbehandeling nodig is

Als u vermoedt dat een of meer van uw tanden in aanmerking komen voor wortelkanaaltherapie, zegt de American Association of Endodontists dat de symptomen vaak pijn, een verhoogde gevoeligheid voor warmte of koude en een rauw of pijnlijk gevoel bij het kauwen bevatten. Er kan ook zwelling en drainage in het tandgebied optreden. De AAE zegt dat de tand kan verkleuren en dat uw lymfeklieren zacht kunnen aanvoelen.

Wortelkanaaltherapie

Een van de redenen waarom een ​​wortelkanaalbehandeling aanzienlijk duurder is dan een routinevulling, is dat het tot drie bezoeken aan uw tandarts of endodontist kan vereisen.

Tijdens uw eerste afspraak zal een röntgenfoto van uw beschadigde tand worden genomen om de omvang van de schade te bepalen.

Zodra het verval is verwijderd, wordt een kleine opening in de tand gemaakt om toegang te krijgen tot de pulpkamer zodat de beschadigde pulp kan worden geëxtraheerd. Het wortelkanaal wordt vervolgens gereinigd, gemedicineerd en voorbereid voor een vulling.

Als het wortelkanaal verschillende afspraken vereist, wordt een tijdelijk vulmateriaal gebruikt om de tand te beschermen. Voordat de behandelde tand permanent wordt gevuld, zorgt uw tandarts ervoor dat deze droog is en vrij van infecties.

Variabelen van wortelkanaaltherapiekosten

Volgens de American Association of Endodontists variëren de kosten van wortelkanaaltherapie afhankelijk van de mogelijke complicaties die kunnen optreden. Uw endodontist of algemene tandarts moet bijvoorbeeld extra tijd besteden aan het zoeken naar atypische kanaalanatomie.

Algemene tandarts versus specialist

Een wortelkanaalbehandeling zal over het algemeen minder duur zijn wanneer deze wordt uitgevoerd door een algemene tandarts in plaats van door een endodontoloog.

De exacte verschillen in de tarieven zullen variëren, maar u kunt verwachten ergens in de buurt van 30 tot 50 procent meer te betalen om door een specialist te worden behandeld.

Tandtype is van invloed op de kosten

Het type tand dat wordt behandeld, is van invloed op de kosten van een wortelkanaalbehandeling, net als waar u in de Verenigde Staten het werk uitvoert.

Wortelkanaaltherapie op een kies (een grotere tand met meer kanalen) kan variëren van $ 850 tot $ 1.700. Behandeling op een bicuspide (tanden tussen de kiezen en de voortanden kan $ 750 tot $ 1.200 kosten, terwijl de vergoeding voor voorafgaande therapie ergens tussen $ 650 tot $ 1.000 ligt.

Verzekeringsdekking

Veel tandartsverzekeringsplannen dekken endodontische behandeling. De AAE zegt dat verzekeringsschema's variëren, dus neem contact op met uw provider om te weten te komen of een deel van of uw volledige wortelkanaalbehandeling is gedekt.

Levensduur van wortelkanaal Thearpy

Een tand die is hersteld door een wortelkanaalkan heel goed mogelijk een leven lang meegaan. De American Dental Association zegt dat de tand gezond blijft zolang de wortel (s) van de behandelde tand worden gevoed door de omliggende weefsels.


Bekijk de video: Filmpje met prachtige wolkenformaties en veel visjes in de Oelermars Losser. (Januari- 2022).