Misc

Wat zijn verhoogde bultjes op de huid?

Wat zijn verhoogde bultjes op de huid?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De meeste mensen merken bulten of knobbels op de huid op een of ander moment op. Gelukkig zijn de meeste verhoogde bultjes op de huid geen reden tot bezorgdheid en zijn ze te voorkomen en te behandelen met veranderingen in levensstijl en medische zorg.

Kenmerken

Verhoogde bultjes op de huid kunnen wit of roodachtig lijken; de bulten en de nabijgelegen huid kunnen jeuken, zwellen of zacht aanvoelen en de bultjes kunnen sijpelen of stevig aanvoelen, volgens de Mayo Clinic en de American Academy of Family Physicians.

Identificatie

Artsen in de eerstelijnszorg en specialisten zoals dermatologen identificeren verhoogde bulten op de huid door een lichamelijk onderzoek van de patiënt uit te voeren. Patiënten moeten mogelijk een recente geschiedenis verstrekken van activiteiten, reizen of voedsel dat ze hebben gegeten.

Oorzaken

Verhoogde bultjes op de huid kunnen het gevolg zijn van huidproblemen zoals acne, allergische reacties, folliculitis, steenpuisten, netelroos of contactdermatitis. Andere oorzaken zijn medische aandoeningen zoals hitte-uitputting, virale infecties, plantaire of genitale wratten of huidkanker.

Overwegingen

Mensen met reeds bestaande huidproblemen zoals acne of allergieën hebben een hoger risico op het ontwikkelen van andere huidaandoeningen of infecties die verhoogde bultjes op de huid kunnen veroorzaken, volgens de Mayo Clinic.

Behandelingen

Verhoogde bultjes op de huid veroorzaakt door acne, allergische reacties, folliculitis en andere huidaandoeningen worden meestal behandeld met medicijnen zoals antibiotica, antihistaminica en hydrocortisoncrème. De Mayo Clinic beveelt rust en hydratatie aan voor warmte-uitputting, terwijl wratten en huidkanker chirurgisch moeten worden verwijderd.

Preventie / Solution

Door de huid schoon te houden, losse kleding te dragen, gehydrateerd te blijven tijdens het sporten of warm weer en bekende allergenen te vermijden, kan de ontwikkeling van verhoogde bultjes op de huid worden voorkomen.


Bekijk de video: 22 HACKS VOOR EEN PERFECTE HUID (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Horado

    Nou, wie weet...

  2. Rowtag

    Ik ben al heel lang op zoek naar zo'n antwoordSchrijf een bericht