Misc

Voordelen en nadelen van kauwgom

Voordelen en nadelen van kauwgom


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In tegenstelling tot sommige soorten zoete lekkernijen, kun je met kauwgom een ​​paar gezondheidsvoordelen behalen. Deze voordelen omvatten minder gaatjes en, potentieel, een verbeterde aandachtsspanne. Er zijn echter ook enkele nadelen, dus mensen met bepaalde gezondheidsproblemen moeten niet kauwgom kauwen. Door het juiste type kauwgom te kiezen, kunt u het meeste uit uw kauwgom-kauwervaring halen en worden mogelijke risico's geminimaliseerd.

Verbeterde tandgezondheid

Kies een tandvlees met het zegel van de American Dental Association, omdat deze variëteiten waarschijnlijk potentiële voordelen voor de tandgezondheid hebben. Kauwgom verhoogt het speeksel, wat helpt om extra zuur en stukjes voedsel uit je mond te wassen als je slikt. Dit betekent niet dat je poetsen en flossen kunt overslaan, maar een studie gepubliceerd in het "Journal of Applied Oral Science" in april 2007 wees uit dat het kauwen op suikervrije kauwgom gaatjes vermindert, vooral als je dit direct na de maaltijd doet. Kies het type kunstmatige zoetstof echter zorgvuldig. Een gom gezoet met xylitol is beter voor het voorkomen van gaatjes dan een met sorbitol, volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in het "Journal of the American Dental Association" in februari 2006.

Gewichtsverlies voordelen

Je kunt misschien suikervrije kauwgom gebruiken tijdens je reis naar gewichtsverlies. Een studie gepubliceerd in "Appetite" in mei 2007 toonde aan dat kauwgom je verlangen naar snoep en snacks kan verminderen, en mogelijk je eetlust kan onderdrukken - wat kan leiden tot potentiële voordelen voor gewichtsverlies. Deze vermindering van snacking kan te wijten zijn aan mensen die al iets in hun mond hebben, en het kwam slechts neer op een vermindering van ongeveer 60 calorieën per dag. Maar de handeling van kauwgom zelf verbrandt ongeveer 11 calorieën per uur. Deze calorieën kunnen na verloop van tijd een kleine hoeveelheid gewichtsverlies veroorzaken, vooral in combinatie met extra gezonde levensstijlveranderingen.

Andere potentiële voordelen

Kauwgom is niet alleen goed voor je tanden; het kan uw gezondheid ook op andere gebieden verbeteren. Hoewel kauwgom het geheugen niet verbeterde, hielp het wel bij het verbeteren van de aandachtsspanne van mensen, maakte het hen alerter en verminderde hun reactietijden in een studie gepubliceerd in "Nutritional Neuroscience" in februari 2010. Bovendien, als u bepaalde soorten operaties ondergaat , wilt u misschien regelmatig kauwgom kauwen terwijl u herstelt. Een voorlopige studie gepubliceerd in het tijdschrift "Hepato-Gastroenterology" in 2006 wees uit dat mensen die drie keer per dag kauwgom kauwden na een operatie voor colorectale kanker eerder in staat waren ontlasting te passeren dan degenen die geen kauwgom kauwden. Dit kan leiden tot een snellere omschakeling van een vloeibaar naar een vast dieet en mogelijk het herstel van patiënten verbeteren. Verdere grotere studies zijn nodig om dit effect te verifiëren.

Kan bepaalde voorwaarden verergeren

Kauwgom wordt niet aanbevolen voor mensen met chronische spanningshoofdpijn, mensen die hun tanden knarsen of iemand met kaak- en spieraandoeningen, volgens de voorzitter van het Head and Neck Institute van de Cleveland Clinic, Dr. Michael Benninger, in een artikel gepubliceerd op de CNN-website. Als u last heeft van gas, winderigheid of een opgeblazen gevoel, wilt u misschien ook kauwgom vermijden, omdat dit meer gas in uw spijsverteringskanaal introduceert en deze aandoeningen kan verergeren.

Andere Overwegingen

Met suiker gezoete gom heeft mogelijk niet dezelfde voordelen als kunstmatig gezoete gom. Deze suiker in dit soort kauwgom verhoogt de calorieën, waardoor het minder waarschijnlijk nuttig is voor gewichtsverlies. Suiker voedt de bacteriën in uw mond die holte-veroorzakende zuren produceren en de vorming van plaque kunnen verhogen. Hoge doses sorbitol, gevonden in sommige kunstmatig gezoete tandvlees, kunnen ook een laxerend effect hebben, dus ga niet overboord met dit soort kauwgom.


Bekijk de video: 10 MANIEREN OM DE KLAS UITGESTUURD TE WORDEN! - DEEL 3 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Winfrid

  Je laat de fout toe. Ik kan mijn positie verdedigen.

 2. Norm

  Het relevante standpunt

 3. Denisc

  Je hebt geen gelijk. Voer in dat we het bespreken. Schrijf me in PM, we praten.

 4. Joel

  Ik bevestig. Het was en met mij.

 5. Kajirisar

  Het is gewist

 6. Gule

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. E-mail me op PM, we zullen bespreken.

 7. JoJomi

  Er zit iets in. Bedankt voor de informatie, nu zal ik het weten.Schrijf een bericht