Misc

Gele vlieg insectenbeet identificatie


Gele vliegen zijn serieuze bijlen die in de Bahama's, in de Verenigde Staten van New Jersey tot Texas, en van Mexico tot Costa Rica leven. Experts erkennen slechts één soort, Diachlorus ferrugatus (Fabricius), als de echte "gele vlieg", ook bekend als de "doktersvlieg" in Belize, volgens de University of Florida Institute of Food and Agricultural Sciences online. De vlieg, ongeveer 1 cm lang, veroorzaakt een pijnlijke beet.

Bijtlocatie

Gele vliegen bijten op elk deel van het menselijk lichaam, maar vallen meestal de schouder, nek en hoofdgebieden aan. Vaak bijtend in groepen van drie of vijf in combinatie, lijken de vliegen in het begin vaak hinderlijk totdat de eerste pijnlijke beet wordt toegebracht en vervolgens de beten ondraaglijk worden. Net als de mug bijten alleen de vrouwelijke gele vliegen. Ze bijten vaker in hete zomer en vroege herfstweer. De gele vlieg valt agressiever aan in de late namiddag en in vochtige gebieden, zoals kreek-, rivier-, vijver-, bos- of oceaaninlaatranden nabij boomschuilplaatsen.

De beet

Gele vliegen, zoals muggen, voelen stoffen aan zoals koolstofdioxide, transpiratie, vocht in uitgeademde lucht en warmte bij mensen terwijl het een geschikte gastheer kiest. Als het eenmaal een gastheer heeft gevonden, steekt de vlieg het prikkende monddeel in, scheurt de huid en injecteert vervolgens antistollingsmiddel bevattend speeksel om het bloed te laten stromen. De beet kan ziekten overdragen en het speeksel kan levensbedreigende allergische reacties op gevoelige personen veroorzaken.

Bijt symptomen

Een beet van een gele vlieg is extreem pijnlijk en het bijtgebied jeukt voortdurend. Het bijtgebied ervaart zwelling. De hoeveelheid zwelling hangt af van de reactie van het individu op de beet. Het gebied zal een verhoogd gezwollen rood gebied zijn, hard en warm aanvoelend. Krabben kan jeuk een moment helpen verlichten, maar het zal de pijn alleen maar ontsteken en de itchin onvermijdelijk vergroten. Gele vliegbeten onderscheiden zich van andere insectenbeten vanwege hun toegenomen zwelling en grote omvang.

Bijtverlichting

Voor de verlichting van een gele vliegbeet, meng 1 theelepel. zuiveringszout, 1/3 kopje ammoniak, 1/3 theelepel. vleesvermalser en één geplette aspirine in een gesloten, geëtiketteerde container en houd het koel in de koelkast. Dep het mengsel voorzichtig op de huid met een watje of een wattenstaafje.


Bekijk de video: (Januari- 2022).