Misc

Een adrenalinestoot onderdrukken

Een adrenalinestoot onderdrukken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een adrenalinestoot is wanneer uw lichaam een ​​verhoogde afgifte van het hormoon adrenaline ervaart. Een persoon kan zich plotseling energiek voelen en zijn emoties niet kunnen beheersen. Adrenalinestoot kan worden veroorzaakt door stress of opwinding. Hoewel je in sommige gevallen een adrenalinestoot wilt ervaren, zijn er ook momenten waarop je het wilt onderwerpen.

Stop met bewegen. Adrenalinestoot wordt vaak geassocieerd met atletische activiteiten, veelal met extreme fysieke beweging. Om een ​​adrenalinestoot te bedwingen, stopt u de activiteit waarbij u betrokken bent.

Oefen diepe ademhaling om jezelf te kalmeren. Als je merkt dat je probeert te kalmeren, kun je een paar minuten de tijd nemen om diepe ademhalingstechnieken te oefenen. Adem diep in en blaas elke adem langzaam uit.

Overweeg meditatie om een ​​adrenalinestoot te kalmeren. Combineer diepe ademhaling met het voorstellen van vredige beelden als een manier om te ontspannen.

Focus op een andere activiteit. Je kunt ook vaak een adrenalinestoot onderdrukken door je energie opnieuw te richten op een andere taak. U kunt afleiding vinden in televisie, muziek of boeken.

Neem een ​​koele douche. Hoppen in een koude of lauwe douche kan helpen de angst die u tijdens een adrenalinestoot kunt voelen, te bedwingen.

Geef het wat tijd. Adrenalinestoten gaan meestal vanzelf over als je het niet kunt onderwerpen met een van de bovengenoemde ontspanningstechnieken.

Tip

  • Als uw adrenalinestoot gerelateerd is aan angst en u paniekaanvallen veroorzaakt, neem dan contact op met uw arts. Hij kan medicijnen tegen angst voorschrijven om u te helpen kalm te blijven tijdens de paniekaanval.


Bekijk de video: Wat doet stress met het lichaam? (Mei 2022).