Misc

Wat zijn de oorzaken van spelden en naalden in een arm?


Het gevoel van "spelden en naalden" in uw arm wordt paresthesie genoemd en wordt gedefinieerd als het gevoel van tintelingen, prikken of gevoelloosheid op uw huid. Er zijn verschillende oorzaken voor dit gevoel en normaal is er geen langdurig fysiek effect, maar de effecten van paresthesie kunnen van voorbijgaande of chronische aard zijn.

Voorbijgaande symptomen

Paresthesie van de arm of hand komt vrij vaak voor en voorbijgaande symptomen zijn gerelateerd aan andere aandoeningen. De gemeenschappelijke oorzaak voor het gevoel is aanhoudende druk die op een zenuw wordt uitgeoefend, waardoor de functie wordt geremd of overstimuleerd. Door de druk weg te nemen, zal het gevoel meestal geleidelijk verdwijnen. Dit kan ook worden veroorzaakt door uw arm lang gebogen te houden, waardoor de bloedcirculatie wordt onderbroken. De symptomen kunnen ook verband houden met open mond hyperventilatie en paniekaanvallen.

Chronische paresthesie

Chronische paresthesie is een indicator voor een probleem met de functie van neuronen en kan ook het gevolg zijn van een slechte circulatie in de ledematen. Zenuwirritatie kan afkomstig zijn van ontstekingen in de weefsels. Gewrichtsproblemen zoals reumatoïde artritis en carpaal tunnelsyndroom kunnen veel voorkomende oorzaken van paresthesie zijn. Paresthesie geassocieerd met een slechte bloedsomloop kan verband houden met ernstigere problemen, zoals perifere vaatziekten. Plak bouwt zich decennia lang op slagaderwanden op en de muren breken uiteindelijk. Zonder de juiste toevoer van bloed en voedingsstoffen, sturen zenuwcellen niet langer voldoende signalen naar de hersenen.

Behandeling

Chronische paresthesie moet door een arts worden behandeld. Vanwege het grote aantal oorzaken kan een zenuwgeleidingsonderzoek nuttige informatie bieden voor het stellen van een diagnose en kan een CT-scan nodig zijn om oorzaken van het centrale zenuwstelsel uit te sluiten. Sommige medicijnen kunnen nuttig zijn, zoals immunosuppressief prednison, intraveneuze gamma-globuline en anticonvulsiva. In sommige gevallen kan het zachtjes heen en weer bewegen van het hoofd het gevoel van spelden en naalden verlichten en het herstelproces versnellen.


Bekijk de video: What causes Pneumonia? plus 9 more videos. #aumsum (November 2021).