Misc

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van blauwe kaas?


Blauwe kaas ziet er misschien ongewoon uit, maar biedt grote gezondheidsvoordelen. Blauwe kaas heeft een blauwe of blauwgroene schimmel die er doorheen loopt, genaamd Penicillium roqueforti. Verrast klinkt de naam als het gewone antibioticum? De schimmel is in feite gerelateerd aan penicilline en bestrijdt schadelijke bacteriën in het lichaam. Bovendien bevat blauwe kaas geitenmelk in plaats van koemelk, wat op verschillende manieren gezonder is. Volgens de American Dairy Goat Association heeft geitenmelk minder verzadigd vet en cholesterol, maar bevat ze meer vitamine A en B, calcium, ijzer en fosfor. Daarom is het gemakkelijker te verteren dan kaas gemaakt van koemelk, dus het is vaak een betere match voor degenen die lactose-intolerant zijn.

Helpt ziekten te voorkomen

Het hoge calciumgehalte van kaas helpt botverlies en migraine te voorkomen. Bovendien kan calcium de symptomen van het premenstrueel syndroom tijdens de tweede helft van de menstruatiecyclus verminderen. Calcium helpt ook om bloedstolling en borstkanker te voorkomen, terwijl het spiercontractie bevordert en de bloeddruk reguleert. Een Franse studie beweert dat vrouwen die hun calciuminname verhoogden een vermindering van 50 procent in borstkanker ervoeren, en degenen die pre-menstrueel waren, een vermindering van 74 procent ervoeren. Een oz. van blauwe kaas levert 18,3 procent van de minimale dagelijkse calciumbehoefte.

Helpt de groei bij meisjes

Volgens een studie in het "American Journal of Clinical Nutrition", profiteren jonge vrouwen met een snelle groeispurt in verband met de puberteit meer van het calcium in zuivelproducten zoals kaas dan van calciumsupplementen. Aan het einde van de studie hadden meisjes die hun calcium uit kaas verkregen een hogere minerale botdichtheid van het hele lichaam en een corticale dikte van de tibia dan degenen die calciumsupplementen namen. Met andere woorden, calcium uit kaas bevordert de groei en botsterkte beter.

Voorkomt jicht

Jicht is een veel voorkomende vorm van artritis die vaak wordt geassocieerd met het consumeren van teveel vlees, koolhydraten, schaaldieren, alcohol en voedingsmiddelen met veel verzadigd vet of verwerkte suiker. Een studie gepubliceerd in het "New England Journal of Medicine" stelt dat mannen hun risico op jicht kunnen verminderen door hun inname van zuivelproducten te verhogen, zelfs bij het voortzetten van ongezonde eetgewoonten.

Helpt vet te verbranden

Het "American Journal of Clinical Nutrition" publiceerde een studie die aangeeft dat een calciumrijk dieet het verlies van lichaamsvet kan veroorzaken. Vrouwen met een gemiddeld gewicht tussen de 18 en 30 jaar namen deel aan het onderzoek. Een jaar lang at de helft van de groep een calciumrijk dieet, terwijl de andere helft calciumarm voedsel consumeerde. De bevindingen concludeerden dat een calciumrijk dieet ervoor zorgde dat de vrouwen 20 keer meer vet verbrandden dan degenen met een calciumarm dieet.

Helpt bij het bestrijden van gaatjes

U kunt tandproblemen voorkomen en tandbederf voorkomen als u blauwe kaas en andere variëteiten zoals cheddar, Swiss, Monterey Jack, Brie en Gouda, na de maaltijd of als snack consumeert. Het melkeiwit in deze kazen neutraliseert plakzuren en draagt ​​bij aan een mooie glimlach.


Bekijk de video: Vrije Radicalen en Antioxidanten Wat zijn dat? Antioxidanten (December 2021).