Misc

Symptomen van teveel oestrogeen

Symptomen van teveel oestrogeen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Symptomen van teveel oestrogeen, ook bekend als oestrogeen dominantie, veroorzaken een breed scala aan symptomen die vaak andere aandoeningen kunnen nabootsen. Oestrogeen dominantie kan worden veroorzaakt door anticonceptiepillen, dieet, hormoonvervangende therapie en obesitas.

Symptomen: Borst

Symptomen van teveel oestrogeen beïnvloeden routinematig borstweefsel. Gewoonlijk kunnen borsten en zwelling, borstpijn, borstcysten en borstdichtheid optreden.

Symptomen: menstruatie

Symptomen van te veel oestrogeen zijn onder meer onregelmatige menstruatie. Overmatig bloeden en langdurige periodes kunnen vaak het gevolg zijn en moeten onmiddellijk worden geëvalueerd omdat dit kan wijzen op andere, ernstiger aandoeningen.

Symptomen: gewichtstoename

Een veel voorkomend symptoom van oestrogeen dominantie is gewichtstoename. Overmatig oestrogeen heeft niet alleen invloed op de eetlust, het kan waterretentie veroorzaken, wat resulteert in een opgeblazen gevoel, vooral in de buik, en gewichtstoename.

Overige symptomen

Andere symptomen van te veel oestrogeen kunnen zijn: disfunctie van de schildklier, wat resulteert in traagheid, vermoeidheid en koude ledematen, slapeloosheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen, haaruitval en verminderd libido.

Overwegingen

Hoewel symptomen van teveel oestrogeen hinderlijk kunnen zijn, zijn er effectieve behandelingsopties. Een juiste diagnose is belangrijk om andere oorzaken uit te sluiten.


Bekijk de video: Oestrogeendominantie. Symptomen, oorzaken en oplossingen (Mei 2022).