Misc

Hoe een chloorgeur van uw huid te verwijderen


Chloor is een chemische stof die wordt gebruikt voor zuivering in zwembaden, spa's of andere waterlichamen. Als je in een zwembad zwemt waar veel chloor in zit, of als je chloor op je handen morst, moet je de geur van je huid kunnen krijgen. Er is een eenvoudig proces dat u kunt volgen om chloor van uw huid te verwijderen. Brandee Nelson, al meer dan 15 jaar lid van het staatsteam in South Dakota, deelt een proces dat ze regelmatig gebruikt.

Algemene geur

Verwijder alle kleding die in chloor is gespoeld, zoals een badpak. Spoel deze kledingstukken onmiddellijk in koud water.

Begin met een warme douche van alle delen van je lichaam die zijn blootgesteld aan chloor. Laat het warme water je lichaam minstens een hele minuut spoelen.

Stap indien mogelijk uit de waternevel en gebruik een zeep die erg schuimend is. Goede zepen zijn onder meer Dial, Irish Spring of bodywash in flessen. Gebruik een doek of loofa om je hele lichaam in te zepen.

Laat de zeep enkele minuten op je lichaam blijven.

Afspoelen. Droog jezelf af met een zachte handdoek.

Breng lotion aan op uw lichaam of op de plaatsen van uw lichaam die zijn blootgesteld aan chloor. Gebruik eerst een lotion die niet geparfumeerd is. Dit maakt je huid zacht en hydrateert je huid. Eventueel langdurig chloor op uw lichaam wordt in droge delen van uw huid gezogen. Als u meteen lotion gebruikt, blijft het resterende chloor niet aan uw lichaam kleven.

Gebruik een geparfumeerde lotion of parfum nadat u ongeparfumeerde lotions hebt gebruikt. Dit helpt de geur te maskeren.

Blijvende geur

Snijd een sinaasappel doormidden.

Verwijder zichtbare zaden of huiddeeltjes.

Wrijf de sinaasappel over de plekken op je huid die nog steeds naar chloor ruiken. De citrus zal weg eten van het chloor vanwege het zuur erin. De citrusgeur zal ook de chloorgeur overweldigen.