Misc

Hoe werkt prednison?


Prednison

Prednison bootst natuurlijke ontstekingsremmende stoffen na. Het werkt net als cortisol, een natuurlijk beschermend hormoon dat al in het lichaam voorkomt. De bijnier, gelegen aan de bovenkant van de nieren, maakt cortisol als een natuurlijke reactie op stress. Prednison wordt vaak gediagnosticeerd bij mensen die ernstig letsel hebben opgelopen of een operatie ondergaan. Immuunprocessen die van nature in het lichaam voorkomen, zijn echter enigszins verminderd bij patiënten die verzwakt zijn door verwonding of ziekte. Prednison wordt ook voorgeschreven om tumoren te verminderen en om andere hersengerelateerde ziekten te behandelen.

Bijwerkingen

Het endocriene systeem heeft dynamische en natuurlijke beschermende mechanismen die verbonden zijn met het immuunsysteem om het lichaam te helpen tijdens ziekte of letsel. Zowel het zenuwstelsel als het endocriene systeem zijn "baas" in de ziektebestrijdende processen. Wanneer iemand ziek is, probeert het lichaam zichzelf te genezen en stuurt het signalen naar de hersenen en nieren dat bacteriën aanwezig zijn. Het lichaam reageert vervolgens door op de plek te zwellen om andere gebieden te beschermen tegen mogelijk letsel. Het endocriene systeem wil in wezen iets verdrijven of verdrijven dat daar niet thuishoort. Als een persoon gewond raakt of een operatie ondergaat, gedraagt ​​het lichaam zich op dezelfde manier. In de meeste opzichten kan het niet het verschil zien tussen ziekte of letsel, dus het reageert op beide op dezelfde manier. Een van de bijwerkingen van prednison is dat het de insulineniveaus bij zowel volwassenen als kinderen nadelig beïnvloedt. Als uw insuline vloeit, kan suiker te lang in uw bloedbaan blijven. Bloed zou in wezen suiker naar je cellen moeten overbrengen voor energie. Als suiker te lang in het bloed blijft, kunnen zowel het zenuwstelsel als het endocriene systeem niet goed werken. Dit kan verdere schade aan het hart, de longen en andere vitale gebieden veroorzaken.

Risico en behandeling

Begrijp dat Prednison als een steroïde werkt. Er zijn ook risico's verbonden aan het gebruik van steroïden. De meeste mensen zijn echter van mening dat de voordelen veel groter zijn dan de risico's, op voorwaarde dat patiënten zeer zorgvuldig zijn en met hun artsen op de hoogte zijn van eventuele bestaande aandoeningen die ze kunnen hebben. Als u een medische aandoening heeft, zoals diabetes, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voordat u Prednison gebruikt.


Bekijk de video: VLOG 85 van de prednison af nu Hydrocortison en gedonder met verzekeraar Ibrutinib. (November 2021).