Misc

Hoe een zoutkompres te maken


Epsom-zouten zijn een eeuwenoud middel tegen vele kleine kwalen. Gebruikt in kompressen, weekdieren of het bad, kunnen deze zouten onder andere verzachtende verlichting bieden aan pijnlijke spieren, insectenbeten en steken en zwelling en kneuzingen. Combineer de zouten met zo heet water als je kunt verdragen om een ‚Äč‚Äčkompres te maken. De twee hier beschreven versies zijn het beste voor respectievelijk het kalmeren van insectensteken en pijnlijke spieren.

Plaats 2 el. van het Epsom-zout in een kleine kom. Voeg lepels heet water toe en meng met het zout tot het een pasta vormt.

Smeer de pasta op de muggenbeet of insectensteek. Verwijder indien mogelijk eerst de angel.

Week een schoon washandje in zeer heet water; uitwringen. Leg de hete doek over de pasta op de beet. Week de doek opnieuw in heet water om hem warm te houden. Ga 10 minuten door.

Meng twee koppen Epsom-zout en twee koppen zeer heet water in een middelgrote kom. Meng tot het zout oplost.

Week een schoon washandje in het zoutmengsel; uitwringen. Plaats vochtige natte doek op pijnlijke spieren en milde verstuikingen om pijn te verlichten en pijn te verzachten. Week de doek zo nodig opnieuw om hem zo heet mogelijk te houden.


Bekijk de video: DIY : ZarQa dode zeezout warmte kompres! (December 2021).