Misc

Welke medicijnen worden beschouwd als Mao-remmers?

Welke medicijnen worden beschouwd als Mao-remmers?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

MAO-remmers of "monoamine-oxidaseremmers" worden gebruikt om bepaalde soorten mentale depressie te behandelen. Ze werken door de werking van een chemische stof die bekend staat als monoamine-oxidase in het zenuwstelsel te blokkeren. Deze medicijnen zijn de eerste bekende antidepressiva, maar worden nu alleen voorgeschreven wanneer de meest voorkomende vormen van antidepressiva, zoals SSRI's (selectieve serotonine heropname remmers), niet werken. Eén MAOI wordt ook effectief gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Parkinson. De reden dat deze medicijnen als laatste redmiddel worden gebruikt, is dat ze potentieel schadelijk kunnen zijn wanneer ze samen met andere medicijnen en zelfs uit bepaalde voedingsmiddelen worden gebruikt.

Actie

MAO-remmers interfereren met het enzym dat verantwoordelijk is voor het metaboliseren van de drie neurotransmitter-chemicaliën in de hersenen: serotonine, noradrenaline en dopamine. MAOI's verhogen de concentratie van deze chemicaliën en veroorzaken op hun beurt veranderingen in specifieke gebieden van het centrale zenuwstelsel. De veranderingen die door de medicijnen worden gecreëerd, zorgen ervoor dat de chemicaliën in hogere niveaus in de hersenen aanwezig zijn (SSRI-antidepressiva werken alleen op serotonine) en verlichten dus verschillende vormen van atypische, of zeldzamere, ernstigere vormen van depressie.

Geneesmiddelinteracties

MAO-remmers zijn zeer effectief bij de behandeling van depressie. Deze medicijnen hebben echter ernstige en zelfs fatale bijwerkingen als ze samen met andere medicijnen of zelfs met bepaalde voedingsmiddelen worden ingenomen. Iedereen is bekend met informatie die is gepubliceerd op veel vrij verkrijgbare medicijnen die de meeste in hun huis hebben. De woorden "niet innemen met MAO-geneesmiddelen" of "niet innemen gedurende ten minste twee weken na het stoppen van een MAOI" komen vaak voor bij geneesmiddeleninteractie. De reden dat veel geneesmiddelen een interactie aangaan met MAO-remmers is dat de chemische norepinefrine, een krachtige bloedvatconstrictor die veel vrij verkrijgbare medicijnen verhogen, ook wordt verhoogd door MAO-remmers. Met beide medicijnen die de norepinefrine niveaus verhogen, zou de combinatie potentieel fataal hoge niveaus in het lichaam kunnen vormen.

Voedselinteracties

Helaas zijn ernstige bijwerkingen van het nemen van andere medicijnen met MAO-remmers niet het enige potentiële gevaar. Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die ook moeten worden vermeden. Monoamine Oxidase wordt ook gevonden in het darmkanaal en is cruciaal bij de afbraak van een stof genaamd “tyramine. MAOI's, terwijl ze de neurotransmitters remmen, veranderen ook de afbraak van tyramine en veroorzaken daarom hogere niveaus van de stof in het lichaam. Ergo, voedingsmiddelen die tyramine bevatten kunnen leiden tot zulke hoge niveaus dat het individu hypertensie kan ervaren die mogelijk fataal kan zijn.

Selegeline MAOI

Als uw arts van mening is dat MAO-remmers een geschikte behandeling zijn, zijn er slechts vier door de FDA goedgekeurde medicijnen beschikbaar. Een van deze medicijnen, selegeline (merknaam Emsam) wordt niet gebruikt voor depressie, maar voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Het medicijn werkt als een antioxidant en een immuunstimulerend middel dat zenuwweefsel beschermt tegen degeneratie en positieve effecten heeft op de cognitie. Het medicijn wordt meestal voorgeschreven in aanvulling op de meest gebruikte Parkinson-medicatie, L-Dopa en is effectief gebleken.

Antidepressiva MAO-remmers

De andere drie MAO-remmers zijn: Isocarboxazid (merknaam Marplan), fenelzine (merknaam Nardil) en Tranylcypromine (merknaam Parnate). Deze medicijnen worden ook voorgeschreven en het is niet bekend dat het meer werkzaam is dan het andere. Het is belangrijk om te onthouden dat deze geneesmiddelen niet op grote schaal worden voorgeschreven omdat hun potentieel voor bijwerkingen zo gevaarlijk is, dus er worden lang niet zoveel klinische tests uitgevoerd. Het volgen van het dieet van een patiënt en andere medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn of die zijn voorgeschreven door een andere arts, zijn uiterst moeilijk te controleren en artsen willen doorgaans niet de aansprakelijkheid voor het voorschrijven van een medicijn dat mogelijk fatale gevolgen kan hebben.

Gevolgtrekking

Het is duidelijk dat MAO-remmers alleen worden gebruikt als alle andere medicijnen zijn uitgesloten als effectieve behandelingen voor depressie. Als uw arts denkt dat u baat kunt hebben bij MAO-remmers, is het noodzakelijk dat u mogelijke geneesmiddeleninteracties en voedingsmiddelen onderzoekt om gevaarlijke bijwerkingen te voorkomen. Uw arts zal u een uitgebreide lijst verstrekken van alle mogelijke interacties tussen geneesmiddelen en voedingsmiddelen die moeten worden vermeden tijdens het gebruik van MAO-remmers. Zo niet, dan is het de verantwoordelijkheid van de patiënt om erom te vragen. Het is ook belangrijk om vrij verkrijgbare medicijnen te lezen en deze met uw arts te bespreken voordat u ze inneemt. Als ze op de juiste manier worden ingenomen, kunnen MAO-remmers veel patiënten verlichting bieden van een depressie die hen heeft geplaagd en in het verleden aan medische behandeling is ontsnapt.


Bekijk de video: KURKUMA IS EEN GENEESKRACHTIGE MEDICIJN (Mei 2022).