Misc

Wat is Hydroxyzine HCL?


Hydroxyzine HCL, ook wel hydroxyzinehydrochloride genoemd, is de generieke vorm van Atarax en Vistaril. Het is geclassificeerd als een antihistaminicum en voorgeschreven om verschillende aandoeningen te behandelen.

Allergieën

Hydroxyzine HCL wordt gebruikt om jeuk (jeuk) veroorzaakt door allergische en niet-allergische reacties op de huid te verlichten. In combinatie met een loopneus, waterige ogen en keelpijn, wordt hydroxyzine HCL voorgeschreven om de symptomen te verlichten.

Halveringstijd

De halfwaardetijd van hydroxyzine is ongeveer 20 tot 25 uur. Halfwaardetijd is de tijd die nodig is om de helft van de medicatie in het lichaam te metaboliseren. Het begin van de werking wordt geschat op 15 tot 60 minuten waarbij het medicijn binnen ongeveer 24 uur wordt geëlimineerd.

Kalmerend

Dit medicijn wordt gebruikt als een kalmerend middel en een middel tegen angst. Hydroxyzine HCL wordt in het algemeen toegediend om de patiënt vóór of na de chirurgische procedure te kalmeren.

Analgesie Adjunct

Tijdens de operatie wordt hydroxyzine HCL pre- of postoperatief voorgeschreven om de dosering van een narcoticum te verlagen om de pijn te verlichten. Het is ook nuttig bij het verminderen van angst en braken door anesthesie.

Motion Sickness

Tijdens het reizen of varen wordt hydroxyzine HCL ook gebruikt om te helpen bij bewegingsziekte symptomen van misselijkheid, braken, duizeligheid en duizeligheid.


Bekijk de video: HYDROXYZINE ATARAX - PHARMACIST REVIEW - #41 (December 2021).