Misc

Wat zijn Candida Albicans?

Wat zijn Candida Albicans?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Candida albicans is een soort schimmel die normaal in slijmvliezen zoals de mond, het rectum of de vagina verschijnt, of het kan direct op de huid verschijnen. Het heeft het vermogen om door de bloedbaan te reizen om de hartkleppen, keel en darmen te beïnvloeden. Candida albicans kan besmettelijk worden wanneer er een verandering in de lichaamsomgeving is waardoor deze snel kan groeien. Sommige van deze infecties kunnen thuis worden behandeld.

Oorzaken

Candida albicans kan zonder duidelijke reden voorkomen. Een van de meest voorkomende oorzaken is echter wanneer een individu antibiotica gebruikt om infecties te behandelen die door schadelijke micro-organismen zijn veroorzaakt. Als gevolg hiervan zal de candida zich blijven vermenigvuldigen op zijn plaats, wat een zogenaamde schimmelinfectie veroorzaakt. Als het in de mond voorkomt, wordt het spruw genoemd. Als het op de huid verschijnt, zal het eruit zien als een rode uitslag. Dit is ook de oorzaak van luieruitslag voor baby's.

Symptomen

Als de candida bij vrouwen een schimmelinfectie veroorzaakt, kunnen ze een witte of gele afscheiding opmerken en ook branden en jeuk in het vaginale gebied. Voor mannen kunnen ze een ontsteking van de kop van de penis ervaren. Spruw zal verschijnen als witte vlekken op de tong, keel of de voering van de mond. Luieruitslag bij baby's zal verschijnen als een rode en schilferige uitslag op de huid. Als een persoon een infectie in zijn bloedbaan zou krijgen, kan dit een effect hebben op de ogen, het hart, de nieren of de longen. Sommige tekenen van een infectie zijn bloedarmoede, koude rillingen en hoge koorts.

Diagnose

Soms zijn laboratoriumtests niet nodig om candida-infecties te diagnosticeren. Een gynaecologisch onderzoek wordt gebruikt om vaginale schimmelinfecties te diagnosticeren. Het uitgevoerde examen is vergelijkbaar met een uitstrijkje, waarbij het vaginale gebied wordt weggeveegd en getest. Voor diagnoses van de mond of huid zal een arts het geïnfecteerde gebied onderzoeken en, indien nodig, ook een uitstrijkje uitvoeren. Om te controleren op infecties in het bloed of de urinewegen, wordt een monsterafname uitgevoerd.

Behandeling

Candida-infecties kunnen gemakkelijk thuis worden behandeld met behulp van vrij verkrijgbare medicijnen of voorgeschreven medicijnen. Enkele van de meest gebruikte medicinale crèmes die worden gebruikt om candida te behandelen, zijn Monistat, Vagistat en Femizole. Veel mensen kiezen ervoor om een ​​vloeibaar medicijn genaamd Diflucan te nemen om ook infecties te behandelen. IV-medicijnen die in ziekenhuizen worden gegeven, worden gebruikt voor ernstigere infecties. Als het mogelijk is, moet het gebruik van antibiotica worden gestopt als een persoon een candida-infectie heeft.

Wanneer moet ik naar een dokter?

Raadpleeg uw arts als u medicijnen gebruikt voor een infectie en het werkt niet, of als uw symptomen erger worden. Degenen met een zwak immuunsysteem, zoals kanker of HIV, moeten ook hun arts raadplegen als er een infectie optreedt. Als de infectie vaak terugkeert, kan dit een teken zijn van een andere mogelijke ziekte zoals HIV, diabetes of leukemie. Als dit gebeurt, moet ook een arts worden geraadpleegd. Raadpleeg ook een arts als er buikpijn, bloederige afscheiding of koorts optreedt.


Bekijk de video: Candidal Infections - causes, symptoms, diagnosis, treatment, pathology (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Elsu

    Je hebt ongelijk. Ik ben er zeker van. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PB.

  2. Yozshugul

    Ik bevestig. Het was en met mij.

  3. Brandelis

    Bravo, dit idee is trouwens nodigSchrijf een bericht