Misc

Symptomen van maagparasieten

Symptomen van maagparasieten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Maagparasieten, ook wel darmparasieten genoemd, zijn te voorkomen infecties die bij iedereen kunnen voorkomen, hoewel factoren zoals anale seks, consumptie van ongefilterd water en slechte persoonlijke hygiëne het risico op infectie kunnen vergroten. Parasitaire infecties worden door een arts gediagnosticeerd na onderzoek van de ontlasting en bloed en evaluatie van de symptomen van de patiënt. Overweeg deze informatie afkomstig van de Centers for Disease Control en de Cleveland Clinic over de symptomen van maagparasieten.

Abnormale ontlasting

Mensen met maagparasieten kunnen ontlasting hebben die er abnormaal uitziet en ruikt. Maagparasieten zoals amebiasis en giardiasis kunnen de ontlasting bloederig of vettig maken. Parasitaire infecties kunnen ook leiden tot ontlasting met bijzonder vieze of sterke geuren.

Darmveranderingen

Infecties veroorzaakt door maagparasieten kunnen leiden tot veranderingen in de stoelgang. Mensen met amebiasis of giardiasis kunnen diarree ontwikkelen, terwijl mensen die zijn geïnfecteerd met pinworms, lintwormen of Ascaris-wormen constipatie kunnen hebben afgewisseld met diarree. Mensen met maagparasieten kunnen ook pijn en krampen ervaren tijdens stoelgang.

Gas

Mensen met maagparasieten kunnen een toename van gas ervaren, waaronder zowel winderigheid als oprispingen. Winderigheid veroorzaakt door maagparasieten kan moeilijk te beheersen zijn en verlegenheid veroorzaken. Het gas kan ook gepaard gaan met een sterke vieze geur en maagklachten.

Misselijkheid

Maagparasieten kunnen ertoe leiden dat mensen misselijkheid en verlies van eetlust ontwikkelen tijdens het verloop van de infectie. Mensen met maagparasieten kunnen ook braken, wat kan leiden tot uitdroging. Gewichtsverlies en ondervoeding kunnen het gevolg zijn als de misselijkheid langdurig aanhoudt of ernstig is.

Orgel schade

Mensen met parasitaire maaginfecties zoals amebiasis kunnen problemen in andere delen van het lichaam ontwikkelen. Parasieten kunnen littekens van de lever veroorzaken wanneer ze door het lichaam reizen om stadia van de levenscyclus te voltooien. Mensen met maagparasieten kunnen ook schade aan de hersenen, longen en huid ontwikkelen.

Pijn

Maagparasieten kunnen buikpijn veroorzaken, vooral als het aantal of de grootte van de parasieten groot is. Mensen die zwaar zijn besmet met rondwormen kunnen matige tot ernstige maag- en buikpijn en krampen hebben. De buikhuid van mensen met maagparasieten kan zacht aanvoelen en vrouwen met parasitaire infecties kunnen vaginale irritaties en pijn ervaren.


Bekijk de video: Schildklierproblemen - over de symptomen van hyperthyreoïdie, hypothyreoïdie en struma (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nirg

  Helemaal niet aanwezig.

 2. Mikaramar

  Ik bedoel, je laat de fout toe. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we praten.

 3. Tojadal

  Ik heb het niet begrepen, wat bedoel je?

 4. Mac An Bhaillidh

  Bravo, een zin ..., geweldig idee

 5. Claegtun

  Ik ben het met je eens, bedankt voor je uitleg. Zoals altijd, allemaal gewoon briljant.

 6. Caelan

  Goed gedaan, je zin gewoon uitstekend

 7. Fraomar

  Het spijt me heel erg dat ik je nergens mee kan helpen. Ik hoop dat ze je hier zullen helpen.Schrijf een bericht