Misc

Gipsallergieën

Gipsallergieën


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stuifmeel, bijensteken en pinda's zijn veel voorkomende allergenen die loopneuzen, congestie, jeukende ogen en huid en, voor de meest gevoelige, anafylactische shock veroorzaken. Gips is geen materiaal dat voor het eerst in je opkomt als allergeen, maar in feite zijn veel mensen allergisch voor de materialen waaruit gips is samengesteld of voor organismen die in gips kunnen leven. Een patch-test kan bepalen of u allergisch bent voor gips, de componenten of de bewoners.

Gipsallergiesymptomen

Een allergie voor gips kan de gebruikelijke allergiesymptomen veroorzaken, die volgens de Mayo Clinic ademhalingsmoeilijkheden zoals congestie of een jeukende of loopneus omvatten. Contactdermatitis of eczeem wordt aangegeven door jeukende, rode, schilferende of schilferende huid. Symptomen in het oog zijn jeukende of rode ogen (conjunctivitis). Verlies van bewustzijn, kortademigheid, snelle of zwakke pols, misselijkheid en braken en een gezwollen luchtweg kunnen symptomen zijn van anafylaxie, waarvoor onmiddellijke medische interventie vereist is.

Reeds bestaande voorwaarden

Mensen met reeds bestaande aandoeningen zoals COPD of astma zijn waarschijnlijk ernstiger getroffen door een allergie voor gips dan anderen. Andere allergieën, zoals een allergie voor stof, kunnen worden veroorzaakt door blootstelling aan gips.

Vluchtige organische stoffen in gips en gipsplaten

Gips en gipsplaten (een bouwproduct van gips en papier) bevatten vluchtige organische stoffen (VOS) die giftig kunnen zijn, zelfs als u er niet allergisch voor bent, maar vaak lijden mensen aan allergiesymptomen door VOS, die de huid, ogen kunnen irriteren en luchtwegen. Enkele veel voorkomende VOS zijn aldehyde, benzeen, xyleen, tolueen, trichloorethaan, chloorbenzeen en polychloorbifenylen. Draag een masker en een veiligheidsbril wanneer u met gips of gipsplaten werkt en ventileer het gebied door de ramen te openen en een ventilator te gebruiken om de lucht uit te blazen om uw blootstelling aan VOS te verminderen.

Huisstofmijt en schimmel in gips

Huisstofmijt en schimmels kunnen in gips leven en beide zijn veel voorkomende allergenen. Als een van deze de oorzaak is van uw allergiesymptomen, moet u misschien overwegen om het aangetaste gips te vervangen, of het nu gipsplaat of gips is dat nat op uw muur is aangebracht of, waarschijnlijker, tenzij uw huis vrij oud is, aan uw plafonds .

Gips

Het is ongewoon, maar sommige mensen zijn allergisch voor een chemische stof, benzalkoniumchloride, in het gips. Deze allergie kan een afschrikmiddel zijn voor beeldhouwers en ambachtslieden, maar het is waarschijnlijk te zien wanneer u een gipsverband op een gebroken bot hebt aangebracht. De oplossing is om wat ander materiaal voor de cast te gebruiken.

Een andere betekenis van "Gips"

Het woord "gips" kan ook een pleister zoals een wondbedekking betekenen. Vaak zijn mensen allergisch voor de kleefstof, colofonie of hars, die in dit soort gips wordt gebruikt. Een allergie zal zich waarschijnlijk manifesteren als contactdermatitis of eczeem.