Misc

Minimaliseren van de ontwenningsverschijnselen van alcohol


Symptomen van alcoholontwenning treden meestal op als iemand die overmatig alcohol gebruikt plotseling stopt met drinken. Deze symptomen kunnen binnen vijf tot 10 uur na het laatste drankje van de persoon beginnen en kunnen dagen duren. Gebruikers van zware alcohol hebben meer kans op ontwenning en de symptomen kunnen ernstiger zijn. Behandeling voor ontwenningsverschijnselen van alcohol vermindert de onmiddellijke effecten en voorkomt complicaties, terwijl het bevorderen van onthouding van alcohol.

Hoofdpijn

Een hoofdpijn, de meest voorkomende ontwenningsverschijnselen van alcohol, kan onmiddellijk na consumptie beginnen. Dit type hoofdpijn is meestal pulserend en ontstaat in de buurt van de slapen. Het kan gepaard gaan met gevoeligheid voor licht en geluid. Juiste hydratatie is in dit geval de beste behandelingsvorm voor hoofdpijn. Mensen moeten voorzichtig zijn met het nemen van pijnstillers als ze nog alcohol in hun bloed hebben. Pijnstillers zoals paracetamol kunnen gevaarlijke effecten hebben in combinatie met alcohol in het systeem.

Slapeloosheid

Alcohol verstoort het vermogen van het lichaam om REM-slaap te bereiken. REM-slaap is belangrijk voor het lichaam om een ​​volledig uitgeruste toestand te bereiken. Gewone alcoholisten onderbreken het natuurlijke vermogen van het lichaam om REM-slaap te bereiken, en dus worden de slaapcycli van het lichaam na verloop van tijd onregelmatig. Als een persoon gewend is om 's nachts alcohol te gebruiken om te slapen en dan plotseling stopt met drinken, kan hij moeite hebben om in slaap te vallen. Artsen kunnen sedativa voorschrijven om te helpen bij het induceren van slaap, maar er zijn ook natuurlijke remedies om slapeloosheid te behandelen, zoals regelmatige lichaamsbeweging, het vermijden van cafeïne, het ontwikkelen van slaapgewoonten en het drinken van warme cafeïnevrije thee voor het slapengaan.

Misselijkheid en overgeven

Consumptie van alcohol verhoogt de uitdroging en kan de maagwand irriteren. Alcohol veroorzaakt een elektrolytenbalans in het lichaam door de urineproductie van het lichaam te verhogen. Zonder voldoende hydratatie kan dit leiden tot zwakte van het lichaam, duizeligheid en misselijkheid. Het is belangrijk om voldoende hoeveelheden water te consumeren als een persoon last heeft van misselijkheid of braken. Als een persoon niet in staat is om water en voedsel binnen te houden, moet hij meteen medische hulp zoeken. Ze heeft mogelijk de juiste vloeistoffen nodig en een balans van elektrolyten die intraveneus worden toegediend.

Emotionele nood

Mensen die lijden aan alcoholontwenning zullen tekenen van agitatie of prikkelbaarheid hebben. In ernstige gevallen vertoont de persoon tekenen van delirium en kan hij hallucinaties ervaren. Personen die deze symptomen ervaren, moeten onmiddellijk medische hulp zoeken. Artsen schrijven vaak benzodiazepines voor om angststoornissen te behandelen en ernstig delirium te verminderen. Dit medicijn kan de patiënt ook op de lange termijn helpen om volledig te ontgiften van alcohol.