Misc

Pillen die het metabolisme versnellen


Metabolisme is het proces dat door uw lichaam wordt gebruikt om voedsel in energie om te zetten. Er zijn een aantal bedrijven die geld verdienen door pillen te verkopen die zogenaamd de stofwisseling versnellen, waarvan de bedrijven beloven dat dit zal leiden tot gewichtsverlies en meer energie. Hoewel deze pillen iemand tijdelijk energieker kunnen laten voelen, is hun algehele effect op de stofwisseling van het lichaam misschien niet wat je ervan verwacht.

Uitleg over metabolisme

Het proces van het omzetten van voedsel in energie begint in de maag. Daar wordt voedsel door het lichaam afgebroken in bruikbare delen zoals koolhydraten en aminozuren. Deze delen worden vervolgens opgenomen in de bloedstroom en getransporteerd naar cellen over het hele lichaam, waar ze door de cel worden "gemetaboliseerd" (gebruikt). Het versnellen van dit proces kan cellen meer energie geven en in theorie verbrand je meer calorieën.

Vrij verkrijgbare pillen

Adverteerders beweren dat veel ingrediënten die vaak worden gebruikt in vrij verkrijgbare dieetpillen uw metabolisme kunnen verhogen. Enkele voorbeelden van deze ingrediënten zijn cafeïne, bittere sinaasappel, hoodia, groene thee-extract en chroom, om er maar een paar te noemen. Mensen die deze pillen nemen, zullen u vaak vertellen dat ze daarna inderdaad een uitbarsting van energie en een verhoogde hartslag voelen. Dit betekent echter niet dat het metabolisme is verhoogd. Bedrijven hoeven niet aan te tonen dat hun product effectief of zelfs veilig is, en velen van hen huren hun eigen 'experts' in om hun claims te ondersteunen. Houd er ook rekening mee dat de FDA geen dieetpillen regelt en alleen tussenbeide komt als een ingrediënt onveilig is.

Receptpillen

Receptpillen die het metabolisme verhogen, zijn zeer krachtig. Ze bestaan ​​voornamelijk uit medicijnen uit de amfetaminefamilie, wat betekent dat ze verslavend kunnen zijn. Voorbeelden van receptpillen die de stofwisseling versnellen zijn sibutraminehydrochloride (voorgeschreven voor obesitas) en dextroamfetamine (voorgeschreven voor narcolepsie en ADHD). Tenzij u ernstig overgewicht heeft of lijdt aan een psychische stoornis, zal een arts u deze pillen niet voorschrijven.

Brengt internet af

Bedrijven die zonder recept dieetpillen verkopen, hoeven niet te bewijzen dat hun product veilig is, en bedrijven die online pillen verkopen ook niet. Het is zelfs nog moeilijker om pillen te reguleren die via internet worden verkocht, en soms komen bedrijven weg met het verkopen van illegale ingrediënten in hun producten. Ephedra werd bijvoorbeeld in 2003 verboden omdat het verband hield met epileptische aanvallen, hartaanvallen en verschillende sterfgevallen, maar er zijn nog steeds pillen die het online verkopen. Als u uw metabolisme probeert te versnellen met pillen die u via internet koopt, riskeert u meer dan slechts een paar dollar; gebruik ze op eigen risico.

Langetermijnmetabolisme

Er is geen manier om te zien of dieetpillen zullen doen wat ze beloven, en bovendien kunnen ze erg duur zijn. Een veel betere optie om het metabolisme van uw lichaam te verhogen, is zich te concentreren op de ouderwetse methoden: dieet en lichaamsbeweging. Door voedingsmiddelen zoals suiker en verzadigde vetten te beperken, voelt u zich automatisch energieker. En de beste manier om uw metabolisme op lange termijn te verhogen, is door uw spiermassa op te bouwen door middel van oefening. Spieren verbranden snel energie, dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je nodig hebt en hoe sneller je metabolisme zal moeten werken.


Bekijk de video: 4 Bewezen Tips om Hoge Bloeddruk te Verlagen Zonder Medicijnen (Januari- 2022).