Misc

Symptomen van een gescheurde armspier


Als je ooit hebt getraind, is de kans groot dat er onderweg spieren zijn getrokken. Armspieren zijn zeer gevoelig voor trekken of scheuren, omdat elke activiteit rond dat deel van het lichaam draait. De meeste verwondingen met een gescheurde armspier treden op rond de pezen waar de meeste spanning staat. Bovendien kunnen gescheurde armspieren optreden bij een enkel evenement zoals een sportactiviteit of bij constante belasting zoals gewichtheffen. Er zijn twee hoofdspieren in de arm: Biceps en Triceps. De biceps bevindt zich aan de bovenkant van de arm en deze spier krijgt vaak het grootste deel van de training. Triceps zijn achter de arm, gelegen tussen de elleboog en schouder. Veel mensen zullen beide spiergroepen trainen om gespierde of gespierde armen te krijgen met krachtoefeningen zoals een biceps curl of triceps dip. Het gebruik van gewichten om deze spieren te versterken verhoogt de kans op scheuren vanwege de belasting die op de spieren wordt uitgeoefend in de samentrekkingsbewegingen.

Oorzaken

Begrijp wat een gescheurde armspier kan veroorzaken en in staat zijn om de symptomen te identificeren. Tijdens een training kan stress op de biceps of triceps spieren een traan veroorzaken, vooral als er te veel gewicht wordt gebruikt. Onmiddellijke symptomen van een gescheurde biceps spier zijn scherpe of intense pijn, branderig gevoel en zwakte in de spier. Triceps tranen hebben dezelfde symptomen, evenals spierzwelling, blauwe plekken en intense pijn. Niet alle gescheurde spieren zijn extreem, sommige kunnen pijnlijk zijn, maar mild en rust is nodig om te genezen. Andere tranen zijn ernstig genoeg om medische hulp nodig te hebben voor reparatie.

Opdrachten

Strek de spieren om een ​​gescheurde armspier te voorkomen. Bij biceps spieren treden meestal tranen op wanneer de biceps volledig wordt uitgestrekt tijdens een armkrul. Vaak trainen mensen met een extreme hoeveelheid gewicht, waardoor de spier wordt belast, waardoor deze scheurt. Biceps krullen zijn meestal te wijten aan tranen wanneer een gewichtstrainer te veel gewicht gebruikt en niet goed rekt voorafgaand aan activiteit. Triceps tranen worden op dezelfde manier veroorzaakt, wanneer er te veel gewicht of druk op de spier wordt uitgeoefend. Sommige mensen horen een spier knallen wanneer deze scheurt, gevolgd door pijn en zwelling in het gebied.

Revalidatie

Laat de spier rusten in het geval van een traan. In het geval van een milde biceps scheur, kan fysiotherapie helpen het te genezen en het bewegingsbereik van de spier te herstellen. Voor ernstigere tranen kan een operatie de enige optie zijn om het volledig te repareren. Triceps tranen kunnen vaak vanzelf genezen met behulp van ontstekingsremmende pijnstillers, ijzige hete spierverlichting en rust. In extreme gevallen kunnen triceps tranen ernstig genoeg zijn om een ​​operatie te vereisen, dus ga naar een arts als de pijn niet verdwijnt. Individuen zullen onmiddellijk de symptomen van een gescheurde armspier voelen, dus het is belangrijk om een ​​arts te raadplegen om thuis of professioneel behandeld te worden.

Het voorkomen

Voorkom een ​​gescheurde armspier door uit te rekken en niet verder te gaan dan fysieke grenzen. Til geen gewichten op die te zwaar zijn om alleen te gebruiken en gebruik langzame, gecontroleerde bewegingen bij krachttraining, zoals biceps curls of triceps dips. Degenen die onregelmatige trainingsbewegingen gebruiken, lopen meer risico op een blessure, vooral als ze van tevoren niet goed rekken. Strek altijd de armspieren voor en na krachttraining uit om het risico op letsel te verminderen.

Overwegingen

Verminder het risico op letsel door het volgende te doen tijdens elke training: opwarmen en grondig strekken voor elke vorm van training, stoppen bij het begin van pijn of ongemak, neem een ​​rustdag tussen de krachttrainingssessies zodat de spieren tijd hebben om te genezen en ten slotte, gebruik de juiste hoeveelheid gewicht en probeer het niet te overdrijven. Door deze suggesties in elke training op te nemen, worden de risico's op letsel aanzienlijk verminderd. Als u symptomen van een gescheurde armspier voelt, stop dan onmiddellijk en raadpleeg een arts.


Bekijk de video: Wat is een spierscheur? Oorzaak & Behandeling. Fysiotherapie4all (December 2021).