Misc

Behandeling zonder recept voor een schimmelinfectie


Een schimmelinfectie wordt veroorzaakt door nieuwe gist die in de vagina van een vrouw wordt geïntroduceerd of door een toename van de hoeveelheid aanwezige gist. Vrij verkrijgbare antischimmelbehandelingen zijn beschikbaar om schimmelinfecties op te ruimen. De medicijnen hebben verschillende opties, zodat vrouwen de behandeling kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften en voorkeuren.

Medicijnen

Er zijn verschillende vrij verkrijgbare medicijnen die worden gebruikt om vaginale schimmelinfecties te behandelen. Elk medicijn wordt geproduceerd door een andere fabrikant en wordt verkocht als merknaam. Hoewel alle medicijnen in staat zijn om een ​​schimmelinfectie te elimineren, kan de medicatie in het ene merk beter werken voor een vrouw dan een ander merk. Monistat heeft het medicijn miconazol nitraat en Gyne-Lotrimin bevat een antischimmel genaamd clotrimazol.

Dosering

Vrij verkrijgbare medicijnen tegen schimmels die worden gebruikt om vaginale schimmelinfecties te behandelen, zijn verkrijgbaar in verschillende doseringen. Sommige medicijnen werken door ze slechts één dag in te nemen. Eén dosis duurt meerdere dagen in het lichaam van een vrouw. Andere opties zijn drie dagen medicatie en zeven dagen behandeling. Bij elk van de opties wordt het medicijn slechts eenmaal per dag ingenomen.

Behandelingsopties

Momenteel zijn er geen vrij verkrijgbare medicijnen beschikbaar om vaginale schimmelinfecties te behandelen. Alle behandelingen worden vaginaal ingebracht met een applicator. Crèmes komen normaal gesproken in voorgevulde applicators om de potentiële rotzooi te verminderen. Het medicijn is ook verkrijgbaar als vaginale zetpil en tablet.

Packaging

Sommige vrij verkrijgbare medicatiepakketten bevatten mogelijk alleen de antischimmelmedicatie. Andere pakketten bevatten ook een kleine tube crème. De extra crème wordt gebruikt op het externe deel van de vagina. De crème helpt de jeuk en brandende symptomen die gepaard gaan met een vaginale schimmelinfectie te verlichten.

Applicators

Elk medicatiepakket wordt geleverd met applicators om het medicijn comfortabel in de vagina te brengen. Sommige pakketten bevatten voorgevulde applicators, terwijl andere afzonderlijk worden verpakt. Wanneer het afzonderlijke pakketten zijn, moet de crème, de eicel of de zetpil in de applicator worden geplaatst. Met beide opties is de applicator wegwerpbaar. Sommige verpakkingen van vrij verkrijgbare medicijnen worden geleverd met een herbruikbare applicator. De applicator moet met water en zeep worden gewassen en na gebruik tussendoor drogen.

Wanneer te doseren

Hoewel de meeste op elk moment kunnen worden ingenomen, wordt vaginale medicatie idealiter vlak voor het slapengaan gebruikt. Dit maakt het voor het lichaam van de vrouw gemakkelijker om een ​​maximale hoeveelheid medicatie te behouden.

Waarschuwing

Als een vrouw voor het eerst een schimmelinfectie ervaart, moet ze haar arts bezoeken voordat ze een vrij verkrijgbaar medicijn gebruikt. De schimmelinfectie moet goed worden gediagnosticeerd voordat de behandeling begint.


Bekijk de video: Last van een vaginale schimmel? Zo kom je er snel en makkelijk van af! (Januari- 2022).