Misc

Wat veroorzaakt lage Co2-niveaus?


Lage koolstofdioxide (CO2) in het lichaam, of hypocapnie, zorgt ervoor dat bloed minder zuur is. Deze aandoening wordt veroorzaakt door hyperventilatie of overmatige ventilatie. Het leidt tot een verlies van kooldioxide uit het bloed. Het kan met opzet worden gedaan, maar meestal is het onvrijwillig. CO2 wordt meestal vrij snel uit het lichaam verwijderd. Het grootste deel ervan wordt als bicarbonaat door het bloed getransporteerd, maar wordt pas weer omgezet in CO2 zodra het de longen heeft bereikt. Dit proces helpt de zuur / alkalische balans in het lichaam te reguleren.

Elke ongecontroleerde ziekte of metabole stoornis die een toename van de ademhaling veroorzaakt, kan een afname van koolstofdioxide in het bloed veroorzaken.

Zwangerschap

Soms kan een toename van hormonen een toename van de ademhaling veroorzaken. De progesteron niveaus stijgen dramatisch tijdens de zwangerschap. Dit hormoon veroorzaakt stimulatie van het ademhalingscentrum en kan leiden tot een afname van CO2.

Congestief hartfalen

Hyperventilatie treedt op bij patiënten die lijden aan congestief hartfalen tijdens rust, slaap en lichaamsbeweging. Deze lage hartproductie en snelle ademhaling leiden tot lage CO2-niveaus. Congestief hartfalen ontstaat wanneer een ziekte het hart verzwakt, zodat de normale pompwerking niet langer kan voldoen aan de behoeften van het lichaam.

Hyperthyreoïdie

Hyperthyreoïdie veroorzaakt hyperventilatie door verhoging van de ventilatiehormonen. Het kan het metabolisme van het lichaam aanzienlijk verhogen, wat plotseling gewichtsverlies, onregelmatige hartslag en zweten veroorzaakt. Deze symptomen verdwijnen en alles wordt weer normaal zodra de behandeling begint.

Chronische leverziekte

Hoewel dit sterk wordt gehypothetiseerd, wordt gedacht dat hyperventilatie als gevolg van leverziekte wordt veroorzaakt door verhoogde niveaus van progesteron, ammoniak, peptiden en glutamine. Deze verhogen allemaal de ademhaling. De mate van hyperventilatie hangt samen met de ernst van de ziekte. Het University of Maryland Medical Center beschrijft leverziekte als cirrose van de lever en fibrose van de lever. Na verloop van tijd betekent de vernietiging van het leverweefsel leverziekte.

Hyperventilatiesyndroom

Voor het eerst beschreven in 1935 door Christie, wordt hyperventilatiesyndroom veroorzaakt door stress en angst. Beide factoren beïnvloeden hyperventilatie en werken op gedragsmatige ademhalingscontrolesystemen. Tijdens de slaap, wanneer het gedragscontrolesysteem inactief is, stopt hyperventilatie. Een diagnose van hyperventilatiesyndroom wordt alleen gesteld nadat eerst elke andere medische aandoening is uitgesloten.


Bekijk de video: Wat Te Doen Bij Geluidshinder! (December 2021).