Misc

Regels van lichaamsmechanica bij het tillen van patiënten

Regels van lichaamsmechanica bij het tillen van patiënten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het overbrengen van patiënten - van bed naar stoel, stoel naar brancard, enzovoort - is een basisvaardigheid van de gezondheidsberoepen. Iedereen, van EMT tot MD, moet weten hoe het moet. Het is eenvoudig, maar als het verkeerd wordt gedaan, kan dit leiden tot pijnlijke verwondingen die werknemers maandenlang of zelfs permanent kunnen buitenspel zetten. Om te voorkomen dat u dit overkomt, volgt u een paar eenvoudige regels van lichaamsmechanica

Til nooit met uw rug op

Wanneer u een zwaar persoon optilt, buig dan nooit voorover van de taille, grijp hem en gebruik uw rugspieren om hem op te tillen. Deze actie kan ernstig en intens letsel aan je rug veroorzaken en de schade zal lang duren om te genezen. U kunt zelfs uw patiënt laten vallen.

Til met je benen

Houd je rug recht en gebruik je quads om het gewicht te dragen van de persoon die je optilt. Houd de patiënt vast terwijl u uw knieën gebogen houdt en gebruik uw beenspieren om uw patiënt recht te maken en op te tillen. Dit wordt het beste bereikt door uw patiënt zo dicht mogelijk bij u te houden terwijl u recht omhoog gaat.

Beperk draaiende bewegingen

Draaien terwijl je een persoon of een zwaar voorwerp vasthoudt, dwingt je rug-, heup- en beenspieren kwetsbaar te worden terwijl ze proberen het gewicht dat je draagt ​​te beheersen en te compenseren. Draai je hele lichaam als dat nodig is.

Betrek uw buikspieren

Door uw buikspieren aan te spannen tijdens het tillen, wordt de rug beschermd en letsel voorkomen. Gebruik uw kernspieren bij het tillen van de benen om ervoor te zorgen dat uw rug niet wordt gespannen.

Til dicht bij je lichaam

Hoe dichter u bij de persoon bent die u aan het tillen bent, des te gemakkelijker het is om uw benen te gebruiken en te voorkomen dat u uw rugspieren weggooit. Beperk de actie van het dragen of overbrengen van iemand op armlengte zoveel mogelijk.

Gebruik vloeiende bewegingen

Haast je niet en maak geen schokkerige bewegingen die je spieren onverwacht kunnen belasten. Heb een strategie van waar en hoe u de patiënt van tevoren goed zult tillen.

Laat de patiënt helpen, als hij kan

Als de patiënt mobiel is en zichzelf enigszins kan onderhouden, vraag of laat hem dan helpen door wat van zijn eigen gewicht te dragen, als hij dat veilig kan doen. Dit vereist enige communicatie en kennis van de toestand van de patiënt, maar het is veel gemakkelijker dan proberen om een ​​eigen gewicht op te heffen.

Ken uw grenzen

Als je iemand optilt en je het nauwelijks kunt redden, vraag dan hulp. Probeer het niet alleen te doen; u zult alleen uzelf en mogelijk de patiënt verwonden. Het is mogelijk om een ​​enigszins mobiele patiënt alleen over te dragen, maar een overdracht wanneer de patiënt ligt, vereist altijd meer dan één persoon.