Misc

De beste manier om uw oren schoon te maken


Het oor is ontworpen om zelfreinigend te zijn, wax te produceren en puin uit het kanaal te verplaatsen. Er zijn momenten waarop dit systeem faalt en er zich was ophoopt of vuil in het oor komt en moet worden opgeruimd. Er zijn verschillende manieren om je eigen oren veilig en effectief schoon te maken.

Flushing

De oren uitspoelen is de meest voorkomende reinigingsmethode. Deze methode wordt gebruikt om was en vuil uit de gehoorgang te verwijderen met behulp van vloeistof en druk. Een oplossing wordt in het oor gespoten via een bolspuit terwijl het oor boven een kom of gootsteen wordt gehouden. Dit spoelen wordt herhaald totdat het oor schoon is. Je kunt het vuil of de was zien die tijdens het spoelen in de kom of gootsteen is gekomen. Dit kan thuis of in een spreekkamer worden gedaan. De eenvoudigste oplossing om te gebruiken is warm water met een theelepel bakpoeder, of u kunt oorwasoplossingen kopen bij de apotheek.

Cleansing

Peroxide is geweldig voor het oplossen van was en het opruimen van puin, schimmel of bacteriën. Giet een dop peroxide in de gehoorgang en houd het hoofd naar de zijkant gekanteld terwijl de peroxide borrelt. Plaats na afloop een tissue over het oor en kantel naar de andere kant om het peroxide te verwijderen.

Doorlichten

Een andere populaire methode om de gehoorgang schoon te maken, is het schouwen of kegelen. Er zijn kits die u bij de apotheek kunt kopen met gedetailleerde instructies voor het gebruik van een oorkaars. Dit moet door iemand anders worden gedaan, probeer niet op deze manier alleen uw oren schoon te maken. Kaarsen werken erg goed en staan ‚Äč‚Äčerom bekend dat ze het meeste vuil, was en vuil uit het oor verwijderen. Het wordt in principe gedaan door de oorkegel in de gehoorgang te plaatsen en het andere uiteinde met een vlam aan te steken. Terwijl het brandt, creëert het zuigkracht en wordt al het vuil in de kegel gezogen. Wanneer de kegel tot een bepaald niveau brandt, blaas je hem uit of sommigen steken zichzelf eruit.

Waarschuwingen

Wees altijd voorzichtig met wat je in je oor stopt. Het oor is erg gevoelig voor chemicaliën en temperatuur. Als u een geperforeerde oortrommel, slangen in uw oor of een ooroperatie heeft gehad, moet u een arts raadplegen voordat u probeert uw oren thuis te reinigen.


Bekijk de video: OREN UITSPUITEN! - ENZOKNOL VLOG #357 (Januari- 2022).