Misc

Wat zijn de vijf belangrijkste functies van de lever?


De lever, het grootste klierorgaan van het lichaam, weegt ongeveer 3 pond. Het verschijnt aan de rechterkant van het lichaam nabij de maag, onder het middenrif. Het heeft veel functies die van vitaal belang zijn voor een gezond persoon.

Spijsvertering

De belangrijkste functie van de lever is het produceren van stoffen die het lichaam helpen vet af te breken. De lever produceert gal die helpt bij de afbraak en vertering van voedsel.

Glucose en bloed

De lever zet glucose om in glycogeen (suiker), de belangrijkste energiebron van het lichaam. Het ontgift ook het bloed waardoor het schoon en puur is voor gebruik in het lichaam.

Opslagruimte

De lever slaat veel vitamines en mineralen op, zoals vitamine A, D, K en B12. Het produceert ook bepaalde aminozuren die de bouwstenen zijn van noodzakelijke eiwitten.

Produceert ureum

De lever produceert ureum, het hoofdbestanddeel van urine. Het helpt het lichaam overtollig afval, ammoniak, stikstof en eiwitten af ​​te scheiden.

Cholesterol

Ongeveer 80 procent van de cholesterol in het lichaam wordt geproduceerd in de lever. Het lichaam heeft cholesterol nodig voor elke cel en voor evenwicht in hormonen, natrium en water.

Feit

De lever is een geweldig orgaan dat zichzelf kan regenereren. Het zijn meer dan 500 functies van de lever die het lichaam, geest en ziel beïnvloeden.


Bekijk de video: Vijf tips om de functie van je lever en galblaas te verbeteren (December 2021).