Misc

Lijst van voedingsmiddelen die tarwe bevatten


Een allergie voor tarwe kan een uitdaging zijn omdat het een ingrediënt is dat in alles voorkomt, van brood tot ontbijtgranen tot pizza. Maar als je van tevoren weet wat je moet vermijden, kun je misschien gemakkelijker voedselkeuzes maken.

Tarwe versus gluten

Een tarweallergie wordt meestal bij kinderen gezien en kan symptomen veroorzaken die net zo mild zijn als netelroos voor levensbedreigende anafylaxie. Een allergie voor tarwe is heel anders dan glutenintolerantie, die wordt gezien bij mensen met coeliakie. Een tarweallergie is een immuunreactie die wordt veroorzaakt door een eiwit in tarwe, terwijl coeliakie een spijsverteringsziekte is die ervoor zorgt dat het immuunsysteem de dunne darm aanvalt wanneer gluten worden geconsumeerd.

In beide gevallen moet tarwe uit het dieet worden verwijderd, maar mensen met glutenintolerantie moeten ook gerst, rogge en soms haver elimineren. Mensen met tarwe-allergieën kunnen ook allergisch zijn voor andere granen, maar dat moet door een arts worden bepaald.

Al die zetmelen

Verpakt voedsel dat tarwe bevat, zal het als ingrediënt vermelden. Deze omvatten de meeste soorten brood, broodjes, pasta, ontbijtgranen, crackers, pretzels, pannenkoeken en wafels. Maïs en aardappelbrood kan ook tarwe bevatten. Farina is een warme granen op basis van tarwe. Tarwe is ook te vinden in knoedels, vulling en popovers. Sommige verpakte en verwerkte granen kunnen ook een bron van tarwe zijn, zoals geschulpte aardappelen en gearomatiseerde rijst.

Snoepjes ook

Veel zoete lekkernijen op basis van bloem zijn ook een bron van tarwe. Dit omvat donuts, zoete broodjes, muffins, koekjes en cakes. Tarwe kan ook worden gevonden in ijs, sorbet, pudding en glazuur. Chocolade en chocolade gemaakt van mout kunnen ook bronnen van tarwe zijn; dit omvat ook warme chocolademixen.

Eiwitten en zuivelproducten

Sommige eiwitten en zuivelproducten bevatten ook tarwe. Gepaneerd vlees kan een bron van tarwe zijn, net als worstjes, hotdogs, vleespasteitjes en vegetarische hamburgers. Delicatessenvlees kan ook tarwe bevatten. Seitan is een vleesvervanger gemaakt van tarwe-eiwit.

Moutdranken en kwark met gemodificeerd zetmeel zijn ook tarwebevattend voedsel.

Andere tarwebevattende voedingsmiddelen

Worcestershire-saus, sojasaus en mononatriumglutamaat kunnen ook tarwe bevatten. Surimi, een imitatie krabvlees, is gemaakt met tarwe. Je moet ook voorzichtig zijn met jus, die tarwebloem kan worden gemaakt. Als je een bierdrinker bent, bevatten veel soorten ook tarwe.

Tarwe-vrije alternatieven

Vers vlees, fruit en groenten zijn allemaal van nature tarwevrij. Tarwevrije granen zijn rijst, haver, gerst, gierst en quinoa. Je kunt ook brood, ontbijtgranen en pasta van andere granen vinden, zoals rijst en quinoa, die veilig zijn om te eten met een tarwevrij dieet.


Bekijk de video: Gezonde boodschappen. Healthy Food Haul - FODMAP editie Gluten- & Lactosevrij (November 2021).