Info

Hoe ademen in Spin Class


Het lijdt geen twijfel dat spinning klasse een uitdaging kan zijn, zelfs voor meer gevorderde atleten. Je moet niet alleen je trapfrequentie hoog houden om de toorn van de instructeur te voorkomen, maar je moet er ook voor zorgen dat je gehydrateerd blijft en goed ademt. Tijdens de moeilijkste gedeelten van de training merk je misschien dat je oppervlakkig, hijgend ademt - maar dit is precies het tegenovergestelde van de ideale ademtechniek voor je spinningles. Om je voor te bereiden op het komende werk en je spieren te voorzien van de zuurstof die ze nodig hebben voor optimale prestaties, oefen je een aantal basistechnieken voor de ademhaling voordat de les begint.

Stap 1

Besteed een paar minuten aan het oefenen van je ademhaling voordat de les begint. Duw je middenrif - met andere woorden, je onderbuik - in en uit om die spieren bezig te krijgen en te laten werken. Volgens de American Council on Exercise kunnen de middenrifspieren van mensen atrofiëren omdat ze ze niet gebruiken om goed te ademen. Concentreer je vóór de les gedurende een telling van twee door je neus en pauzeer vervolgens twee seconden voordat je uitademt. Wanneer je uitademt, werk dan aan je hele adem uit te drukken, helemaal tot aan de onderkant van de longen, voor een telling van vier. Over het algemeen moet je uitademing langer zijn dan je inademing.

Stap 2

Mount je cyclus en focus op je ademhalingstechniek net voordat de les begint. Adem langzaam en diep uit je mond uit, en adem in door je neus, duw je middenrif eruit als een ballon en pauzeer twee seconden tussen inademen en uitademen.

Stap 3

Ga terug naar de twee tellen, pauzeer voor twee en dan tellen vier het ademhalingspatroon zo vaak als je kunt bedenken wanneer de les begint. Adem in door je neus en uit door je mond. Weersta de drang om op een oppervlakkige manier te ademen en zorg ervoor dat u uw longen legen tijdens elke uitademing. Ondiepe ademhaling tijdens het sporten is vaak het gevolg van het feit dat je longen al zijn gevuld met lucht - dus er is gewoon nergens voor de nieuwe lucht om te gaan.

Stap 4

Verbreed uw armhouding op de fiets als u buiten adem raakt. Volgens Cycling Performance Tips opent dit je borst meer en maakt het gemakkelijker om diep adem te halen.

Tip

  • Mensen die yoga beoefenen, besteden veel tijd aan de juiste ademhalingstechniek. Als je blijft worstelen om te ademen tijdens de spin-les, overweeg dan om deel te nemen aan een yogales gericht op 'pranayama', of de controle en focus van de ademhaling, om beter te worden in gecontroleerde ademhaling.