Misc

Hersenziekte in kleine vaten

Hersenziekte in kleine vaten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je hart transporteert zuurstofrijk bloed en voedingsstoffen door je hele lichaam via de bloedsomloop, die bestaat uit slagaders en aders. Uw bloedvaten worden kleiner naarmate ze verder van uw hart verwijderd zijn. Problemen in de bloedvaten verstoren de bloedsomloop en kunnen schade aanrichten aan uw hersenen, hart, ledematen of enig deel van uw lichaam waarin de aangetaste bloedvaten zich bevinden.

Bloedvatziekten

Bloedvataandoeningen behoren tot een van de twee categorieën, volgens het artikel van HealthandAge.com, 'Small Vessel Disease'. Perifere slagaderaandoeningen belemmeren de circulatie van zuurstofrijk bloed, waardoor uw lichaamsweefsels en organen de vitale voedingsstoffen missen die nodig zijn om goed te functioneren. Perifere veneuze ziekten beïnvloeden de bloedvaten die zuurstofarm bloed naar uw hart terugvoeren.

Oorzaken

Volgens The Stroke Association zorgt hoge bloeddruk ervoor dat de wanden van uw bloedvaten dikker worden, waardoor u vatbaarder wordt voor de opbouw van atherosclerotische plaque in de bloedvaten. Northeastern Ohio Universities College of Medicine meldt dat obstructies veroorzaakt door afzettingen in de vaatwanden de bloedtoevoer naar de hersenen kunnen blokkeren, wat resulteert in een beroerte en cellulaire dood of necrose. Bijkomende factoren die bijdragen aan bloedvataandoeningen zijn witte stoflaesies in de hersenen veroorzaakt door hypoperfusie (verminderde bloedtoevoer als gevolg van weefselschade), aneurismen (verzwakte delen van bloedvatwanden die kunnen scheuren), roken, diabetes, hoge bloedlipiden (vetten) en arteriosclerose (verharding van de kleinere slagaders).

Symptomen

Volgens een studie gerapporteerd in de Oxford Journals, omvatten symptomen van deze ziekte een afname van het vermogen om informatie te verwerken, geheugenproblemen, gedragsveranderingen, dementie, hersenatrofie (geassocieerd met de ziekte van Alzheimer) en herseninfarct (beroerte).

Veranderingen in levensstijl

Als u te zwaar bent, verlaagt u de bloeddruk door gewicht te verliezen. Een vermindering van alcoholgebruik en zout helpt ook bij het afvallen. Het verlagen van cholesterol helpt bij het verminderen van hart- en vaatziekten. Verlaag uw consumptie van verzadigde vetten en eet meer verse groenten en fruit. Stoppen met roken vermindert ook mogelijke schade aan uw hart en bloedvaten. MayoClinic.com beveelt aan om 30 minuten per dag te wandelen als onderdeel van een regelmatig trainingsschema om de hartfunctie en de arteriële bloedstroom te verbeteren.

Geneesmiddel

Volgens MayoClinic.com verwijden angiotensin-converting enzyme (ACE) -remmers de bloedvaten door de productie van angiotensine II in uw lichaam te voorkomen. Angiotensine II veroorzaakt een vernauwing van bloedvaten en verhoogt de bloeddruk. Calciumkanaalblokkers verwijden de bloedvaten door de spieren in de vaatwanden te ontspannen. Ze helpen ook om calcium uit uw hartcellen en bloedvatwanden te houden. Andere medicijnen die worden gebruikt om kleine bloedvataandoeningen te behandelen, zijn onder andere antistollingsmedicatie, bloeddruk en diabetesmedicijnen en medicijnen die worden gebruikt om het cholesterol te verlagen.

Prognose

Volgens de Journal of the Neurological Sciences is ziekte van kleine vaartuigen progressief, maar dit gebied vereist verder onderzoek omdat er onvoldoende overtuigende gegevens beschikbaar zijn. Volgens HealthandAge.com kunnen medicijnen op lange termijn, veranderingen in voeding en levensstijl deze ziekte echter behandelen en de symptomen ervan verlichten.


Bekijk de video: Animatiefilm: Hoe werken de hersenen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Yahyah

  Ik denk dat je een fout begaat. Ik kan de positie verdedigen. Schrijf me in PB.

 2. Freeland

  What suitable words ... great, brilliant idea

 3. Agravain

  Wat een leuke vraag

 4. Marchman

  Je werd bezocht door gewoon een uitstekend idee

 5. Faetilar

  Ik deel je mening volledig. Ik vind dit idee leuk, ik ben het helemaal met je eens.

 6. Arashik

  Werkelijk. Vertel het aan mij, alsjeblieft - waar ik meer informatie over deze vraag kan vinden?Schrijf een bericht