Misc

Blaaspoliepverwijdering

Blaaspoliepverwijdering


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Blaaspijn is consistent met het hebben van poliepen, die kleine, goedaardige overgroei zijn die zich in de voering van de blaas ontwikkelen. Indigestie, misselijkheid, brandend maagzuur, scherpe blaaspijn, infecties en zwelling kunnen wijzen op blaaspoliepen. Nadat de diagnose door een arts is gesteld, moet iemand die lijdt aan blaaspoliepen zich voorbereiden op poliepverwijdering, wat een relatief snelle procedure is die in een ziekenhuis wordt uitgevoerd. Omdat poliepen kunnen terugkeren, moet u waakzaam zijn bij het eerste teken van blaaspijn om overgroei, kanker en urineproblemen te voorkomen.

Voorbereiding

Mensen die zich voorbereiden op het verwijderen van een blaaspoliepen, moeten een uur voor het examen niet plassen. De arts kan een aantal pijnstillers voorschrijven voor de operatie. Eenmaal in het kantoor van de arts, lig je met de benen uit elkaar terwijl de verpleegster antiseptische en lokale anesthesie toedient aan de genitale regio. U kunt ervoor kiezen om algemene anesthesie te krijgen, maar het is niet nodig voor zo'n snelle operatie.

Procedure

De arts zal langzaam een ​​dunne cystoscoop, een smal, buisvormig apparaat, door de urethra en de blaas inbrengen. Je zou niets moeten voelen. Wanneer de cystoscoop op zijn plaats zit, zal de arts de blaas vullen met steriele zoutoplossing, zodat hij de binnenkant van de blaas gemakkelijk kan zien met een kleine camera aan het einde van de cystoscoop. Hij snijdt vervolgens de poliepen met een klein instrument via de cystoscoop of vernietigt het weefsel met elektrische stroom en trekt de instrumenten uit je lichaam. Hechten is niet nodig, omdat er geen zichtbare snijwonden op het lichaam zijn.

Nadien

Nadat de poliepen zijn verwijderd, kunt u pijn ervaren bij het plassen en misschien wat bloed in de urine. De arts kan pijnmedicatie voorschrijven en u adviseren om veel water te drinken om de zoutoplossing te spoelen en het herstel te versnellen.

Het voorkomen

Omdat goedaardige blaaspoliepen sterk geassocieerd zijn met roken, is het het beste om het roken volledig te verminderen of te stoppen om herhaling te voorkomen. Mannen van middelbare leeftijd hebben een hogere incidentie van poliepen en mensen die in een sterk verstedelijkt gebied wonen, zijn meer vatbaar voor poliepen, dus frisse lucht en gezond voedsel kunnen van enig voordeel zijn voor het voorkomen van blaaspoliepen.

Complicaties

Sommige complicaties die kunnen voortvloeien uit onbehandelde blaaspoliepen zijn mogelijke maligniteit en metastase en chronische ontsteking en pijn. Blaaspoliepen verdwijnen bijna nooit vanzelf, dus als u lijdt aan poliepen, laat ze dan zo snel mogelijk operatief verwijderen. De meeste patiënten met een poliepverwijderingsoperatie kunnen de volgende dag lopen en weer aan het werk gaan.


Bekijk de video: Why are some people left-handed? - Daniel M. Abrams (Mei 2022).